Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:08:28

Меморіал Макарова. Десна переконливо лідирує, а збірна виграє спаринг

16.01.2012   09:38Агенцiя

Десна перестрибнула і першу лігу, і дублерів. Кореспондент Football.ua на Меморіалі Макарова розповідає про перипетії традиційного зимового турніру. Вже другий день турніру пам’яті Воротаря республіки приніс серйозні протистояння.

Спочатку в Групі А між собою зіграли лідери першої та другої ліги. Треба відразу обмовитися, що третя команда першої ліги – Арсенал – вийшла на поле в більш, ніж експериментальному складі, – грали потенційні новачки плюс кілька гравців другого ешелону, а також хлопці, що набирають форму після значних пропусків через травми. Мабуть саме тому білоцерківці, які вперше грали в цьому році, тільки починають награвати зв’язки між лініями, перевіряти в бою новобранців.

У нинішньому складі Арсеналу, перш за все, привертають увагу нові гравці атаки. Володимир Ординський (до речі – автор першого гола в історії білоцерківського клубу серед професіоналів) повернувся на батьківщину після успішних виступів у Грузії. Там під керівництвом Анатолія Пісковця разом із ще одним відомим гравцем Київщини, Миколою Наконечним, Володя виграв Кубок Грузії і зіграв у єврокубках. Друге потенційне посилення атаки – кращий бомбардир аматорського Кубку України Олександр Петрук, який став кращим бомбардиром тріумфального сезону ФК Буча. Також помічені у складі білоцерківців Вадим Жук (ФК Львів), Ігор Семенина (екс-Енергетик), Богдан Полях (екс-Бастіон, Зірка), вихованці львівського футболу Ігор Балух та Віталій Тарновський. За чернігівців вийшли, воротар Станіслав Втюрін (Нафтовик-Укрнафта), Ярема Каваців (останнім часом захисник був у вірменському Бананце).

Треба визнати, що Десні вдалося розбігатися швидше і краще. Якщо перші хвилин 20 команди грали практично без воріт, то спочатку активний Бровченко міг відкривати рахунок, а на 38 хвилині знову блиснув Роман Полтавець, який технічно розібрався з захистом і відправив матч у ворота. На другий тайм білоцерківці випустили кілька досвідчених гравців, але переламати хід гри їм не вдалося. Захисник Плетньов підключився до атаки і подвоїв перевагу команди другої ліги.

Десна: Втюрін, Іванський (Ніколайчук, 60), Каваців (Плетньов, 46), Гетьман (А. Кучеренко, 46), Чуланов, Павелько (Гавріненко, 46), Бровченко (Орєхов, 60), Кондратюк (Малей, 60), Скепський, Акчурин, Полтавець (Панчук, 60). Тренер: Олександр Деріберін.

Арсенал: Марущак, Жук (Світличний, 46), Антоненко, Малий (Славов, 46), Семенина (Чорномаз, 46), Мельчанінов, Ремезовська, Тарновський, полях, Петрук (Ординський, 46), Балух. Тренер: Ігор Артимович.

Слідом за цим матчем на поле вийшли дублери Динамо і Оболоні, які 14 січня поступилися командам з Чернігівщини (відповідно, Десні та Єдності-2). Дебют гри більше вдався “пивоварам”. Вони зуміли нав’язати супернику боротьбу, гостро атакували, і цілком логічним став гол Ігоря Гончара, обвідним ударом з правого упакованого м’яч у куточок десь з лінії штрафної. Але далі динамівці розбігалися і стали небезпечно атакувати.

Перший дзвіночок – небезпечний удар і добивання Савченко метрів з п’яти (правда, і м’яч пішов вище, і суддя зафіксував офсайд) і гол Боровика з офсайду. Потім за дві останні хвилини тайму господарі манежу порадували чималу публіку двома голами підряд. Спочатку Боровик шаленим ударом з правого зрівняв рахунок, а потім Панфілов, не без рикошету від суперника, вивів господарів манежу вперед. Після перерви перевага синьо-білих укріпилася, хоча “пивовари” цілком могли і зрівняти рахунок – це Месхі, зауваживши, що воротар зелено-білих трохи вийшов з воріт, ухнув з правого з центру поля і влучив у поперечину (ах, який міг бути гол !!!). Але незабаром все стало на свої місця.

Активний Султанов прорвався зліва, шведи віддають на Раджабова, а м’яч відскочив до Могілецкого, який потрапив у поперечину. Все той же Могілецкій віддав у центр на Сердюка, той розігрався з Раджабовим, вивалився один на один, але не зміг переграти воротаря. У результаті – перемога з рахунком 2:1 підопічних Хацкевича і Белькевича, серед яких – десяток потенційних новачків-юнаків. Природно, всім цікаво, як грав запрошений екс-гірник Каталін Карп. Румунсько-молдаванин провів на полі перший тайм, грав у центрі півзахисту. Запам’ятався кількома обостряющими передачами, а в одному з моментів опинився на гарній ударній позиції, але не зміг пробити (перешкодив хтось із партнерів).

Динамо: Бущан (Ткаченко, 46), Трубочкін (Балан, 46), Рябов (Ягодинський, 46), Братков, Акубардія (Чорноморець, 46), Боровик (Султанов, 46), Савченко (Могілецкій, 46), Карп (Раджабов, 46), Хлєбас (Сердюк, 46; Васильєв, 88), Шабала (Цибульник, 46), Панфілов (Маїк, 64). Тренер: Олександр Хацкевич.

Оболонь: Онопко, Майданевіч, Батьківщина (Красильников, 80), Леонідов, Семенов (Юзефович, 46), Сокуренко, Іашвілі (Дубіняк, 46), Месхі, Гончар, Поспєлов (Рибачук, 46), Геркенашвілі. Тренер: В’ячеслав Нівінскій.

Табло 2 тури:

Десна-Арсенал – 2:0
Голи: Полтавець, 38, Плетньов, 85

Динамо-мол .- Оболонь-мол. – 2:1
Голи: Боровик, 43, Панфілов, 44 – Гончар, 23

Таким чином, після першого туру ситуація в Групі А наступна: 1. Десна (Чернігів) – 6 очок (2 гри), 2. Єдність-2 (Плиски) – 3 (1), 3. Динамо-мол. (Київ) – 3 (2) 4. Арсенал (Біла Церква) – 0 (1), 5. Оболонь-мол. (Київ) – 0 (2).

У Групі Б, матчі якої проходять в Щасливому і на базі столичної ДЮСШ-15, відбулися два матчі другого туру. Второліговая Єдність зіграла внічию з ДЮСШ-15 (0:0), а ФК Теремки перемогли дубль Арсеналу – 2:0.

Табло 2 тури:
Арсенал-мол. – Теремки – 0:2
Голи: Головко, 38, Матвійчук, 87

Єдність – ДЮСШ-15 – 0:0

Після двох турів турнірне становище тут таке 1. Єдність (Плиски) – 4 очки (2 матчі), 2. ДЮСШ-15 (Київ) – 4 (2), 3. Теремки (Київ) – 3 (1), 4. Арсенал-мол. (Київ) – 3 (2), 5. Княжа (Щасливе) – 0 (1).

У Групі В – свої цікаві події. У ФК Буча розігралися ветерани – завдяки голам Литовченко і Закарлюки команда Удалова перемогла Пісківський Рубін (Сергій Литовченко – 32-річний захисник, в послужному списку якого значаться Нафком, Таврія, київський Арсенал, Волинь, клуби ближнього зарубіжжя, останнім часом грав за першолігові Миколаїв; Закарлюку, думається, представляти не треба). Ще один гол – в активі Костяного. А ось ФК Путрівка, ведучи в рахунку, поступилася Інтегралу – 2:4.

Табло 2 тури:

Інтеграл-Путрівка – 4:2
Голи: Кисіль, 36, Раєнко, 51, Іншаков, 54, Якименко, 67 – Богданов, 32, Вишняк, 44

Буча-Рубін – 3:0
Голи: Литовченко, 13, Закарлюка, 42, Костяний, 62

Тепер в Групі В така ситуація: 1. Інтеграл (Синява, Рокитнянський р-н Київської обл.) – 6 очок (2 матчі), 2. ФК Буча – 4 (2), 3. Діназ (Вишгород Київської обл.) – 1 (1), 4. ФК Путрівка (Васильківський р-н Київської обл.) – 0 (1), 5. Рубін (Пісківка, Бородянський р-н Київської обл.) – 0 (2).

У понеділок учасники турніру відпочивають, а 3-й тур відбудеться 17 січня. У Групі А білоцерківський Арсенал зіграє з молодіжною командою Динамо, а дубль Оболоні – з Єдність-2. У Групі Б ДЮСШ-15 зустрінеться з Княжою, а Теремки – з второліговой Єдність. У Групі В очікується принципове протистояння Бучі та Путрівки (в останні роки ці команди – головні суперники по фіналу Кубка та матчі за суперкубок області, а ще вони завоювали титули у всеукраїнських аматорських змаганнях), а Рубін зіграє з Діназ.

Само собою, вдалося нам дізнатися і деякі новини зимового трансферного ринку. Так, 33-річний Володимир Остроушко, який виграв аматорський Кубок України з ФК Буча, зараз перебуває у Польщі. Відомий за виступами за Систему-Борекс, Нафком, Чорноморець, Зорю, Волинь, Зірку центрхав цілком може підписати контракт з одним з клубів екстракляси. Ще один гравець бучанців, лівий захисник Павло Янчук, відправився у молдавську національну дивізію – у ФК Тирасполь. Цей 25-річний майстерний гравець за свою кар’єру встиг пограти в Німеччині, Румунії, Угорщини, Польщі. Уже підписано контракт 22-річного форварда В’ячеслава Єфименка з второліговой Єдність. Аутсайдер другої ліги отримав кращого бомбардира чемпіонату Київщини, який забив 17 м’ячів за Колос з Музичі.

Ну, а в кінці дня на штучний газон динамівського газону вийшли молодіжна збірна України, яка готується до відльоту на Кубок співдружності, і дублери столичного Арсеналу. Павло Яковенко випробував у грі своїх хлопців, і “каноніри”, неабияк захищаючись, поступилися – 0:2 (у першому таймі забивали Каверін і Павлов). У першому таймі грали Березовський, Олійник, Парцванія, Гречишкин, Опанасенко, Богданов, Віценець, Федотов, Шевчук, Каверін, Павлов, після перерви з’явилися Черемісін, Насонов, Кушніров, Турчанов, Бабенко, Іванко, Цуріков, Силантьєв, Будковський. Нагадаємо, свій перший матч на Кубку співдружності наша збірна зіграє 19 січня проти Молдови. Також у їхній групі киргизи та латвійці.

Артур Валерко, Football.ua

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини