Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:31:41

Юні авіамоделісти України – взірець для світу!

24.07.2014   16:08Агенцiя

Юніори збірної України з авіамодельного спорту у класі радіокерованих планерів, до якої входять чернігівці Нікіта Шолом та Богдан Єрмак, на цьогорічному Чемпіонаті світу з авіамодельного спорту у Словаччині (місто Мартін) посіли перше місце, залишивши позад себе ще п’ятнадцять команд.

Другими стали спортсмени з Південної Африки, третіми — американці. Перед Чемпіонатом  світу, згідно положення, відбувся Кубок світу в якому прийняло участь майже 150 спортсменів, в тому числі 20 юніорів.

Серед юніорів перше місце в особистому заліку завоював спортсмен з Африки, третє – росіянин. А от срібло виборов чернігівець Богдан Єрмак, хоча авіамоделізмом займається лише два роки. На Чемпіонаті світу з радіокерованих моделей від України змагались три дорослих спортсмена та три юніора. В дорослій команді два чернігівця і один києвлянин, а в  дитячій команді – два з Києва і один з Чернігова. Змагання проходили п,ять днів. До фіналу, не дивлячись на примхи погоди, дійшло 10 чоловік. Серед них і наші два юніори;Антон Пєтєльгузов з Києва і Нікіта Шолом з Чернігова. В особистому заліку Нікіта Шолом, вихованець авіамодельного гуртка Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, виборов третє місце. Друге місце здобув юний авіамоделіст з Німеччини, а золоту медаль завоював італієць. А Пєтєльгузов Антон посів сьоме місце в особистому заліку. Всі спортивні моделі планерів, які брали участь у змаганнях серед 15 команд, конструктивно одинакові. Моделі планерів виготовлені чернігівцями знаходяться на рівні світових стандартів. Виходить, що перемога кується завдяки майстерності пілота, штурмана і  технічної команди. Всі спортсмени, окрім росіян, підтримували і всіляк допомагали  нашій збірній. Завдяки злагодженій роботі всієї команди, наші юніори в перше стали Чемпіонами світу і завоювали перехідний Кубок на два роки. Друге командне місце завоювали юні авіамоделісти з ЮАР, третє місце дісталось спортсменам з Америки, які буквально в останньому турі обігнали італійців. Дорослі спортсмени віддала всі сили на  змаганнях за для перемоги юніорів. Самі посіли 11 місце серед 30 команд Чемпіонату.

Текст Віктора Кошмала

Фото з архіву спортсменів та Кошмала.

Богдан Єрмак (зліва) та Нікіта Шолом (справа). 

Збірна юніорів України під час ногородження співала Гімн України. 

Нікіта Шолом - бронзовий призер Чемпіонату світу з радіокерованих планерів

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.