Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:13:59

У Чернігові відроджується стендова стрільба. ФОТОрепортаж

21.06.2014   17:48Агенцiя

У Чернігові ініціативна група спортсменів відновлює такий вид стрілецького спорту, як стендова стрільба, що раніше розвивався у нашому місті. І навіть були майстри спорту в такому класі.

А на сьогоднішній день, дякуючи директору магазину «СТРЕЛОК», в Чернігівській області 21 червня пройдуть перші змагання  з компакт-спортингу, який включає в себе стрільбу по літаючим тарілкам. Цей  вид спорту досить розвинений в Київській області, Рівному, Донецьку, Севастополі, Одесі, Полтаві та Херсоні.

У змаганнях мають право прийняти участь всі бажаючі, але тільки зареєстровані члени мисливського товариства Чернігівської області.

Реєстрація учасників та сплата внесків за змагання з 8-00 ранку. Перший постріл о 9-00.

Переможець змагань отримає дуже дорогий приз – рушницю Італійського виробництва. За другі та треті місця організатор змагань пропонує теж достойні призи.

Окрім цього підчас змагань буде організоване харчування. Всі внески будуть витрачені на організацію змагань та призовий фонд. Треба сказати – це дорогий вид спорту, який потребує спеціальної території – стрільбища. Таке стрільбище вперше організоване в с.Снов'янка біля Чернігова на території бувшого космічного підприємства.

За правилами змагань кожний учасник приймає участь у змаганнях зі своєю рушницею та набоями. Зброя може бути любого калібру та любої системи. А для набоїв жорсткі умови – дріб №7, вагою не більше 28 грамів. Учасники змагань діляться на дві категорії; спортсмен-мисливець та мисливець-спортсмен згідно класифікації. Для спортсмена-мисливця на змаганнях буде запропоновано 40 мішеней та 80 пострілів. На кожну мішень дозволяється зробити по два постріли. Для мисливця-спортсмена – 30 мішеней та 60 пострілів. Ось такі умови змагань та призи. Залишається тільки побажати всім учасникам змагань побажати влучних пострілів та чудової літньої погоди.

Довідка. Стендова стрільба — один з підрозділів стрілецького спорту. Змагання зі стендової стрільби проводяться на відкритих стрільбищах.
Стрільба ведеться з гладкоствольних рушниць дробовими зарядами по спеціальних мішенях-тарілочках. При влученні навіть декількох дробин у тарілочку, вона розбивається. Мішені робляться із суміші бітумного пеку (компонент використовуваний для виробництва асфальту) і цементу, і викидаються в повітря за допомогою спеціальної машини. У цей час розробляється й впроваджується екологічна технологія виробництва мішеней, що виключає використання компонентів, що наносять шкоду навколишньому середовищу. Коріння стендової стрільби належать до змагань мисливців, які стріляли по птахах з мисливських рушниць. Такі змагання проходили в Європі (у першу чергу в Англії) вже в Середні віки. Наприкінці XI століття - початку XX століття, у тому числі й на декількох перших Олімпійських іграх, стрільці вели вогонь по живих голубах, яких підкидали в повітря. Потім голубів змінили на тарілочки. Стендова стрільба входить у програму Олімпійських ігор і є однією з найстарших олімпійських дисциплін. Уперше медалі в стендовій стрільбі були розіграні на ІІ Олімпійських іграх у Парижі в 1900 році, і відтоді стендова стрільба входила до програми всіх Ігор, за винятком 1904 і 1936 років. З 1996 року змагання чоловіків і жінок проводяться окремо. Чемпіонати світу зі стендової стрільби проходять із 1935 року. Всі змагання проходять під егідою Міжнародної федерації спортивної стрільби (ISSF). На змаганнях на круглому стенді в 2000 року український спортсмен Микола Мільчев встановив вічний олімпійський рекорд і повторив світовий, вибивши 150 мішеней з 150. Цей рекорд можна тільки повторити, але не перевершити.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.