Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:10:54

Футбольним хуліганам не вдалося зіпсувати свято спорту

18.11.2013   07:53

Під час сьогоднішнього футбольного матчу між чернігівською «Десною» та харківськім «Геліосом» на стадіоні ім. Гагаріна в Чернігові стався інцидент.

Вже наприкінці матчу з боку від дальньої трибуни на паркан залізли молодики, які розвісили банер специфічного змісту. На додачу до банера, вони ще й запалили фаер.

Співробітники міліції, які забезпечували охорону громадського порядку в тому секторі стадіону, зробили молодикам зауваження та висловили вимогу загасити фаер. Натомість молоді люди у відповідь на законну вимогу працівників міліції почали висловлюватися на адресу міліціонерів нецензурною лайкою.

Коли працівники міліції наблизилися до хуліганів впритул, щоб змусити їх спуститися з огорожі, молодики застосували сльозогінний газ, а один з них ще й кинув у працівника міліції запалений фаер. Вогнем цього піротехнічного засобу було пошкоджено формений одяг на міліціонері (бушлат).

Під час затримання, бешкетники вчинили злісну непокору законним вимогам працівників міліції та намагалися втекти. Двоє хуліганів були затримані. Ними виявилися 16-річний мешканець Ніжина та 20-річний мешканець Славутича. У затриманих працівники міліції вилучили 2 балончики зі сльозогінним газом та димову шашку військового зразка.

До затриманих були викликані юристи з центру первинної правової допомоги, а неповнолітньому ще були викликані й батьки.

Після проходження медичного огляду на стан алкогольного сп'яніння молодики були доставлені до Чернігівського міського відділу міліції. Там щодо них були складені протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 185 відповідного кодексу («злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця»). Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу в 136 грн. до адміністративного арешту на строк до 15 діб.

Також було складено адмінпротокол за ст. 195-6 КУпАП («порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів»), яка передбачає покарання у вигляді штрафу від 595 до 1700 грн.

Після складання адміністративних протоколів порушники відпущені додому. Міру покарання молодикам за вчинені правопорушення визначить суд.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини