Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:32:05

Як у Чернігові готують майбутніх олімпійських чемпіонів

19.06.2013   08:10

На Чернігівщині триває реалізація нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Як це відбувається на практиці, на власні очі бачили журналісти обласних та міських ЗМІ, які побували у спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву з лижного спорту Чернігівської обласної ради фізкультурно-спортивного товариства “Україна”.

Директор закладу Віталій Паршуков розповів, що школа відкрилася ще в 1978 році і на сьогоднішній день в ній займається 233 вихованці, працює 21 викладач, 9 з яких – заслужені тренери України. Половина вихованців спортивної школи – із сільської місцевості.

Останнім часом в школі відбулося багато позитивних змін, зокрема, за рахунок коштів державного і обласного бюджетів, а також спонсорської допомоги встановлено автономне опалення, реконструйоване стрільбище для біатлону, яке відповідає міжнародним стандартам, відремонтована їдальня, зроблений ремонт у кімнатах гуртожитку і постійно підтримується у належному стані лижо-ролерна доріжка.

Також Віталій Паршуков розповів про діяльність першого в Україні Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, який відкрився цього року в Чернігові. Особливість цієї спортивної бази – постійно діючі тренувальні збори, саме тому сюди приїздять провідні спортсмени не лише з України, а також із сусідніх держав – Росії та Білорусі.

Загалом же, для організації фізкультурно-оздоровчої і реабілітаційної роботи та розвитку спорту вищих досягнень в області працюють 2 школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ), 2 центри фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, центр інвалідного спорту “Інваспорт”, 2 бази олімпійської підготовки (з біатлону та важкої атлетики), державний центр олімпійської підготовки з біатлону, 102 спортивні клуби, 57 громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, а також 54 спортивні школи (ДЮСШ).

З урахуванням ініціатив Президента України в області суттєва увага приділена відновленню наявних і будівництву нових відкритих спортивних ігрових та тренажерних майданчиків, першочергово – в закладах освіти усіх рівнів. Для цього планується виділення коштів з державного бюджету.

Так, завдяки співпраці з Мінмолодьспортом України “Олімпійському навчально-спортивному центру „Чернігів“” (колишній стадіон ім. Ю. О. Гагаріна) передбачено виділення з державного бюджету 6,6 млн грн на завершення капітального ремонту бігових доріжок і секторів із заміною синтетичного покриття та капітальний ремонт інфраструктурних об’єктів державного центру. У минулому році на стадіоні обладнано тренувальне футбольне поле розміром 60х80 метрів з найсучаснішою штучною травою.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.