Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:41:19

2 ліга. Група “1”. “Десна” (Чернігів) – “Скала” (Стрий) – 4:1. Вольова, розгромна

13.05.2013   08:01Агенцiя

“Десна” (Чернігів) – “Скала” (Стрий) – 4:1 Голи: Луценко, 34, 54, Плешаков, 68, Каваців, 80 – Ковальчук, 22 “Десна”: Федоренко – Жук, Мельник, Білий, Поліщук (Бовтрук, 68) – Стеценко – Луценко (Чуланов, 83), Кондратюк (Малюк, 74), Картушов (Каваців, 78) – Чепурненко, Бровкін (Плешаков, 66). “Скала”: Плюснов – Стасюк, Козак, Дмитренко, Пачкорія – Кайдрович (Гладинець, 84), Ковальчук (Гандзюк, 90) – Іванов (Лазаренко, 61), Кміть (Мацько, 52), Цюцюра (Созанський, 76) – Акуленко. Попередження: Кондратюк, Стеценко – Дмитренко, Кайдрович

Перемогу господарям принесли так звані “джокери”: Роман Луценко несподівано вийшов в основному складі замість Вадима Бовтрука, який продемонстрував в попередньому матчі проти “Ниви” чудову гру, а Юрій Плешаков і Ярема Каваців відзначилася за дві хвилини після виходу на поле.

Насправді перший тайм аж ніяк не натякав на такий підсумковий результат. Навіть пізній за чернігівськими стандартами (та й загалом за друголігівськими) початок матчу о 18.00 не врятував команди від спеки (на градусник вдалося глянути лише за годину після завершення матчу – той показував 28). Можливо тому в першому таймі суперники довгий час не форсували події. Млява “картинка” вколисувала ще й одноманітністю форм – чому обом командам дозволили вийти на поле в біло-синій формі (у “Скали” – смугастий верх і синій низ, а у “Десни” – синій верх і білий низ) – загадка.

До того, як в середині тайму гості відкрили рахунок – на полі не відбувалося нічого гідного уваги. Безадресні навіси, неточні дальні удари, горизонтальні передачі… Та й гол Ковальчука вийшов вкрай нелогічним. Його несподіваний удар метрів з 20 з району кута штрафного майданчика перетворився на гол багато в чому завдяки полю стадіону. Газон “Гагарінштадіона” гості приїжджих команд критикували не раз (варто згадати лише Юрія Максимова: “Вы сначала яму во вратарской закопайте, а потом спрашивайте, не ошибся ли наш вратарь в эпизоде с голом”). Тепер він зіграв проти господарів – м’яч підскочив за метр до руки Федоренка, який вже валився, аби накрити снаряд, і, перелетівши через голкіпера, опинився у сітці воріт. Це був перший удар гостей в матчі.

Гол “картинку” на полі не змінив. Чернігівці стали діяти дещо швидше, але довгий час нічого суттєвого біля воріт “Скали” створити не вдавалося. Хіба що після класно вирізаного пасу з правого флангу від Жука Бровкін в районі 11-метрової позначки м’яко прийняв м’яч на груди (а чи Бровкін це, виникло питання з огляду на філігранну техніку) і пробив без перешкод з льоту… “А ні, це точно Бровкін”, – пронеслося в голові після удару, який полетів на три-чотири метри лівіше від воріт.

Зрівняти рахунок вдалося в результаті швидкої контратаки. Причому спочатку в атаку втекли гості, але у Цюцюри в жорсткій боротьбі м’яч відібрав Стеценко. Арбітр вирішив, що все відбулося в рамках правил (з трибун здалося, що опорний хав “Десни” все ж допоміг собі руками) і не зупинив гру. А далі – далека передача вперед, пас Чепурненка трохи правіше, і вже Луценко виходить сам на сам під кутом на ворота Плюснова. Точний і сильний удар в дальній кут дозволив “Десні” піти на перерву не в статусі наздоганяючих.

Щоправда, до свистка двічі встиг відзначитися Бровкін. Спочатку в негативному плані, грубо атакувавши голкіпера, що вже заволодів м’ячем (де жовта картка?!), а потім й в позитивному – під скандування фан-сектору “С днем рожденья, Дима Бровкин” (приєднуємося до вітань) ледь не підрізав головою в дальній кут подачу з кутового. М’яч розминувся на лічені сантиметри з воротами.

А от друга половина гри стала справжнім бенефісом “Десни”. На полі була лише одна команда, протистояти якій юнаки з Стрия (в основі гостей вийшло відразу шість гравців, яким ще не виповнилося 20 років, а найстаршим став 23-річний Олег Дмитренко) просто не мали сил. А коли чернігівці ще й швидкості вмикають… Ледве встигаєш занотовувати небезпечні епізоди.

Чепурненко здалеку – воротар в волейбольному стилі (долонями вгору й назад) відбиває м’яч в поперечину. Луценко віддає класну діагональ з правого флангу на лівий кут карного майданчика. Картушов “танцює”, збирає навколо себе трьох суперників, віддає на Мельника, той м’яко перекидає воротаря і влучає в поперечину. Від каркасу воріт м’яч відскакує до Бровкіна, але він не влучає по м’ячу! Зауважте – це все вже в межах воротарського. І, нарешті, в гущавину ніг влітає в підкаті Луценко, проштовхуючи шкіряну кулю в ворота. 2-1.

Картушов як електричка втікає по правому флангу (нарешті його поставили не в оборону, а в півзахист) і точно вирізає м’яч на голову Плешакову, який з лінії воротарського розстрілює ворота “Скали”.

Каваців підключається на розіграш кутового і, користається тім, що невдалий пас з флангу не можуть поділити воротар і три захисники (всі зупинилися, чекаючи на те, що інші вирішать долю епізоду). Політ “щучкою” і удар головою з 4-5 метрів. Знову без шансів для Плюснова.

Чепурненко несподівано вирішує розрядити гармату і б’є метрів з 30. Штанга!

Плешаков виходить сам на сам з голкіпером, але не реалізовує стовідсотковий момент.

Трибуни в екстазі – і замість звичного “нам потрібна перемога” вже не бояться скандувати “нам потрібна Перша ліга”, до якої тепер не більше шести очок.

А “Скалі” залишається лише згадувати свій єдиний у другому таймі момент – вихід Цюцюри сам на сам з Федоренком і регбійний удар кращого бомбардира стриян.

М’яч полетів щонайменше на п’ять метрів вище воріт. А сталося це, між іншим ще за рахунку 2-1. Хтозна, як би все пішло тоді.

Тэги: Вторая лига, Десна (Чернигов), Скала (Стрый)

http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/518e9a11.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини