Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:10:19

У Чернігові відбувся чемпіонат України зі спортивного орієнтування

04.03.2013   11:22Агенцiя

З 20 по 25 лютого у Чернігові було проведено чемпіонат України зі спортивного орієнтування на лижах.

У Чернігові відбувся чемпіонат України зі спортивного орієнтування

У Чернігові відбувся чемпіонат України зі спортивного орієнтування

На Чернігівщині такий чемпіонат було проведено вперше. У змаганнях приймали участь понад 150 спортсменів з 10 регіонів України та м.Києва. Це були представники як традиційно зимових областей Сумської, Львівської, Івано-Франківської, так і областей які не часто приймають участь у лижних змаганнях – Черкаської, Вінницької та Чернівецької.

Було проведено три змагальних дні: скіоатлон, середня дистанція та спринтерські естафети.

У перший змагальний день перемогу в елітній групі серед чоловіків в дуже напруженій боротьбі виборов Сидоренко Василь, а його сестра Анастасія Сидоренко здобула перемогу у жіночій групі. Дуже не легкою була ця перемога для наших ще зовсім юних спортсменів, адже їм лише 17 та 16 років відповідно, а змагалися вони в найсильнішій групі з дорослими спортсменами. Незважаючи на свій юний вік представники Бахмацької ДЮСШ вже є кандидатами у майстри спорту України та входять до складу збірної команди України! Ще один представник нашої області та Бахмацької ДЮСШ Гайдай Олександр мав штрафні хвилини на дистанції за неправильну відмітку на колах і не зміг в перший день боротися за призові місця, але вже наступного дня, на середній дистанції втрутився до боротьби за медалі і виборов ІІІ сходинку п`єдесталу, пропустивши вперед лише досвічених Стрижака Артема з м.Києва, та Пажуха Ярослава зі Львова.

А от найцікавішим та найдраматичнішим видався останній день змагань – день естафет! Організаторами було підготовано дистанції таким чином, що до останнього контрольного пункту було не зрозуміло хто всеж таки стане переможцем? Так на протязі гонки лідерами були команда Івано-Франківської області, потім Львівської та Харківської і лише після останнього відрізку дистанції глядачі побачили, що переможцями стала команда м. Києва, другими Харків`яни, а третю позицію змогли здобути представники нашої рідної Чернігівської області Сидоренко Василь та Гайдай Олександр.

У групі юніорок було менше драматизму, але це не применшує досягнення команди наших юніорок Петровської Марини та Вильневецької Анастасії, які посіли третю позицію (Марина вихованка ОДЮСШ «Колос», Анастасія - центру ТОВРДМ). А в групі дівчат друге місце зайняли Сушко Світлана та Ладись Ярина – обидві вихованки обласної ДЮСШ «Колос».

Також хотілося би відзначити наших славних «майстрів-ветеранів» та наставників команди, які теж приймали участь у змаганнях і виборювали високі місця на подіумі, це Аксюта Микола, Балджиєв Руслан та Зубок Марина.

Як же не відзначити тренерів які вкладали всю свою душу для досягнення таких високих результатів своїх вихованців, це:
- тренер-викладач Бахмацької ДЮСШ Микола Дмитрович Журавель;
- керівники гуртків Чернігівського міського центру ТОВРДМ Геннадій Григорович Купрієнко та Шемендюк Яна Григорівна;
- тренер-викладач обласної ДЮСШ «Колос» Арсен Миколайович Журавель;
- керівник гуртка велотуризму обласного центру ДЮТЕ Балджиєв Руслан Сімеонович.

Саме вихованці цих наставників представляли команду нашої області на цих змаганнях.
 
Гості з інших областей високо оцінили рівень проведення чемпіонату, оперативність визначення результатів, адже одразу після зчитування електронних чипів, результат учасника висвічувався на екрані, а вже через годину- півтори результати були опубліковані в мережі інтернет, що далеко не завжди роблять організатори змагань рівня чемпіонату України! Зі слів деяких представників команд на такому високому організаційному та технічному рівні зимові чемпіонати в Україні ще не проводилися.

Гості відзначили гарне місце проведення змагань, гостинність господарів - базу СДЮШОР з лижного спорту. Не підвела й погода, кожного змагального дня був вранішній морозець, а вдень світило сонце, зігріваючи глядачів на аренах змагань.

noc-cn.org

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини