Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:32:08

"Льодова блискавка-2013"

14.01.2013   10:16Агенцiя

Під час зимових канікул на хокейному майданчику ЗОШ № 20 Державною податковою службою у Чернігівській області за підтримки Чернігівського осередку НОК України був організований та проведений вже п’ятий турнір ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2013.

Льодова блискавка-2013

Льодова блискавка-2013

Слід зазначити, що каток в школі традиційно діє першим з льодових майданчиків міста. Тому після приходу зими дітлахи вже протягом місяця каталися на ковзанах та виборювали право стартувати в змаганнях з шорт-треку.

На старт фінальних забігів вийшли 37 учасників.Відкрив змагання наймудріший – 75-и річний Пушкін Олександр Васильович. Він вправно подолав дистанцію та здобув першу золоту нагороду.
Потім вперше в історії турніру стартували сімейні пари. Вони за палкої підтримки глядачів швидко несли до фінішу свою естафетну паличку. В підсумку золоті нагороди виборола родина Меркулових (батько – Леонід, мати – Наталія, дитина - Дар’я), срібло дісталося родині Дорошенків, а бронза - родині Найдьонових.

Після на лід вийшли школярі. Вони не так швидко, але з кожним колом все впевненіше долали дистанцію. Після фінального свистка у дівчат молодшого віку золоту нагороду виборола Меркулова Дар’я (ЗОШ № 20), а серед дівчат середнього віку трійка медалістів була така - Єсипенко Настя (ЗОШ № 35років) - золото, Найдьон Настя (ЗОШ № 3) - срібло, а Павленко Марина (ЗОШ № 32) – бронза.Серед юнаків перемогли Мясников Микита (ЗОШ № 6) в віковій групі 1-4 класи та Кондрат Максим (ЗОШ № 24) – 5-8 класи.

Але справжньою окрасою турніру стали змагання в абсолютній віковій групі, де стартували старшокласники. За своєю швидкістю, а в першу чергу за завзятістю забіги не поступалися навіть олімпійським. Головним призом тут окрім золотих медалей були ще і кольорові телевізори. Серед дівчат другий рік поспіль першою стала Коропова Катерина (ЗОШ № 1), срібну нагороду виборола Єрмак Карина (ЗОШ № 20), а бронзові медалі були вручені Миге Сніжані (ЗОШ № 20) та Миненко Вікторії (ЗОШ № 10).

Серед юнаків чемпіон змінився. Їм вперше став Короновський Євгеній (ЗОШ № 20). Срібну нагороду здобув Тарутаев Роман (випускник ЗОШ № 20), який вже втретій рік поспіль став чемпіоном. А бронзові нагороди отримали Чайка Вова (робітник) та Прокопець Максим (5 училище).
Але найголовніше всі учасники змагань ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2013 отримали сувенірну атрибутику від НОК України та здобули фізичну наснагу та позитивні емоції, які знадобляться їм протягом нового 2013 року.

Шорт-трек (від англ. Short track — коротка доріжка) — зимовий олімпійський вид спорту, змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику. Шорт-трек зародився із ковзанярських змагань із загальним стартом в Сполучених Штатах та Канаді.
На Зимових Олімпійських іграх 1932 в Лейк-Плесіді відбувся перший олімпійський турнір. Крім того в Північній Америці змагання з бігу на ковзанах часто проводилися в закритому приміщенні, наприклад, у Медісон-сквер-гарден, що в Нью-Йорку США. Починаючи з 1992 шорт-трек стабільно входить до програми Олімпійських ігор. На сучасних Олімпіадах розігрується 8 комплектів нарогод: на дистанціях 500 м, 1000 м та 1500 м, як для чоловіків, так і для жінок, а також естафета на дистації 5000 м для чоловіків та 3000 м для жінок.

http://noc-cn.org

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.