Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 21:29:37

27 грудня - цей день в Україні та в світі

27.12.2023   14:11Агенцiя

ДЕНЬ 672 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 672 RUSSIAN AGRESSION

27 грудня в Україні відзначають День контррозвідки СБУ.

У світі - День вирізання сніжинок, День фруктового торта.

Православна церква - день пам'яті святого Стефана.

У католиків - Третій день із Дванадцяти Днів Різдва, День апостола і євангеліста Івана.

День контррозвідки СБУ

Департамент був створений 27 грудня 1991 року. Метою контррозвідувальної діяльності є запобігання, своєчасне виявлення та запобігання зовнішнім і внутрішнім загрозам безпеці України.

Ще цього дня:

1932 - У розпал Великої депресії в Нью-Йорку відкрився найбільший у світі театр мистецтв "Radio City Music Hall", розрахований на 5945 місць.

1945 - У Нью-Йорку представники 28 країн підписали угоду про створення Міжнародного валютного фонду;

1978 - Король Іспанії Хуан Карлос I після національного референдуму затвердив нову демократичну Конституцію - першу за попередні 50 років;

1991 - Незалежність України визнали Алжир, КНР, Соціалістична Республіка В'єтнам, Камбоджа, Молдова та Франція;

1994 - Запущено в експлуатацію київську станцію метро "Позняки";

1997 - Введено в експлуатацію станцію метро "Печерська";

2008 - Під кодовою назвою "Литий свинець" у Секторі Гази розпочалася антитерористична військова операція ізраїльської армії проти ХАМАС;

2013 - Марія Леєрстам із Великої Британії стала першою людиною, яка досягла Південного полюса на велосипеді.

Церковне свято:

Святий Стефан був одним із сімдесяти апостолів, які проповідували християнство в перших століттях. Він був також першим мучеником, який постраждав за свою віру від іудейських правителів. Убитий камінням за Єрусалимом, де він молився за своїх ворогів. Його тіло було таємно поховано в селі Кафоргамалу, а пізніше перенесено в Єрусалим і залишено в храмі на Сіоні.

День пам'яті преподобномученика Теодора

Преподобномученик Теодор був патріархом Константинополя в VII столітті. Теодор народився в заможній родині і здобув гарну освіту, відомий своїм благочестям, мудрістю і добротою.

Служив у храмі святої Софії та був обраний патріархом за підтримки імператора Костянтина IV.

Однак у нього було також багато ворогів, які заздрили йому і постійно обмовляли його. Вони звинуватили його в тому, що він відмовився від православної віри і прийняв монофелетизм - єресь, яка заперечувала дві природи Христа. За це його засудили до вигнання і позбавили патріаршого сану.

Відправлений у монастир, де його жорстоко катували і погано годували. Він терпів усі страждання з молитвою, не мстився своїм ворогам і не відступав від православної віри. Помер від ран 686 року.

Іменини: Тихон, Лука, Яків, Степан, Йосип.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини