Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 23:02:48

26 грудня - цей день в Україні та в світі

26.12.2023   08:23Агенцiя

ДЕНЬ 671 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 671 RUSSIAN AGRESSION

26 грудня – Міжнародний день круп’є.

В Австралії, Великій Британії, Новій Зеландії, Канаді — День подарунків. У Словенії — День незалежності і єдності, в США — Кванзаа, в Чехії - Свято святого Штепана.

Православна церква – Собор Пресвятої Богородиці, День пам’яті священномученика Євфимія.

У католиків - Другий день із Дванадцяти Днів Різдва, День святого Стефана.

Міжнародний день круп'є

Понад 300 років тому з'явилися перші гральні доми і тоді ж були створені всі умови для появи нової професії. Працівники казино повинні були стежити за тим, щоб гра йшла за правилами, видавати виграші, збирати ставки. Їх називали круп'є.

Співробітники гральних закладів мають універсальну кваліфікацію і можуть виконувати всі функції протягом дня. Наприклад, бути чипером - сортувати фішки та карти, інспектором - вирішувати спірні ситуації, дилером -вести гру, пояснювати правила.

День подарунків

Свято популярне в Австралії, Великій Британії, Новій Зеландії, Канаді.

Зазвичай цього дня забезпечені люди дарували незаможним подарунки. У давні часи день був офіційним вихідним для слуг. 26 грудня вони також отримували спеціальну святкову коробку, в якій лежав подарунок від господарів.

Церковне свято:

Цього дня віряни згадують про те, як Марія та Йосип втікали з новонародженим Ісусом Христом до Єгипту, щоб цар Ірод не зміг його погубити.

Офіційно святкування встановили 681 року. Собором цей день назвали тому, що на відміну від інших подій, пов'язаних з Богородицею, цього дня християни вшановують і інших осіб, які були близькі до Марії та Ісуса - Якова, Давида та Йосипа.

День пам’яті священномученика Євфимія

Преподобний Євфимій був відомим святим, який жив у IV-V століттях. Він народився в Мелетині, Вірменії, в родині вірних християн, які довго молилися за дитину. Він був обіцяний Богові ще до народження і від дитинства показував чесноти і розважливість. Він навчався божественних книг і став читцем, а потім пресвітером і настоятелем монастирів. Він був знаний своїм подвижництвом, чудотворством і боротьбою з єресями. Він помер 473 року, а його мощі були перенесені до Константинополя і поховані в церкві святих апостолів.

Іменини: Олександр, Василь, Григорій, Давид, Дмитро, Юхим, Йосип, Костянтин, Леонід, Михайло, Микола, Анфіса, Марія.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини