Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:35:01

19 травня: Цей день в Україні і в світі

19.05.2023   09:54Агенцiя

ДЕНЬ 450 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 450 RUSSIAN AGRESSION

19 травня відзначають Міжнародний день віртуальних помічників, Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишківника, День травневого сонця, Міжнародний день боротьби з гепатитом, День видів, які зникають, День блокнота і День народження кубика Рубика.

В Україні та у світі - День сімейної медицини, в Ізраїлі - День Єрусалима, у Туреччині - День пам'яті Ататюрка, молоді та спорту, у Греції - День пам'яті геноциду греків Малої Азії, у Фінляндії - День військового прапора.

Православна церква вшановує пам'ять святого Йова.

День сімейної медицини в Україні
День сімейної медицини в Україні - це щорічне святкування, приурочене до вшанування сімейних лікарів і наголошення важливості сімейної медицини в системі охорони здоров'я. Відзначається 19 травня кожного року у Всесвітній день сімейного лікаря.
День сімейної медицини в Україні важлива подія, оскільки процес реформування системи охорони здоров'я потребує підтримки та поширення інформації як серед населення, так і серед працівників медицини. Тому важливо наголошувати на потребі в розвитку сімейної медицини, покращувати стандарти надання медичної допомоги та підтримки лікарів сімейної практики.

Ще цього дня:
1861 - У Сумах відкрито першу в Україні недільну школу;
1997 - Компанія "Hewlett-Packard" випустила свій перший портативний комп'ютер, що працював під операційною системою Windows CE;
1998 - Із Національної галереї сучасного мистецтва в Римі невідомими викрадено дві картини Вінсента ван Гога і одну Поля Сезанна;
2005 - На конференції міністрів освіти країн Європи в Бергені (Норвегія) ухвалили рішення про приєднання України до Болонського процесу.

Церковне свято
Йов, пам'ять якого відзначають цього дня, - християнський святий, якого вважають найвеличнішим праведником, зразком віри й терпіння. У нього було сім синів і три дочки; сім'я була багата, дружна і щаслива. Сатана, який позаздрив такому благополуччю, став переконувати Бога в тому, що Йов праведний лише завдяки своєму земному щастю. Бог дозволив Сатані випробувати Йова. Диявол відібрав у праведника все, включно з дітьми, але Йов залишився вірним Богові.

Іменини: Йов, Іларіон, Денис, Василь, Михайло, Іван.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.