Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:51:38

7 лютого: Цей день в Україні та в світі

07.02.2023   09:15Агенцiя

ДЕНЬ 349 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 349 RUSSIAN AGRESSION

7 лютого у світі відзначають День народження вогнегасника.

У Гренаді – День Незалежності, в Ірландії – День святого Мела, в Японії – День північних територій.

Православна церква вшановує пам'ять святителя Григорія Богослова, архієпископа Константинопольського.

У США 160 років тому запатентовано перший вогнегасник
Перше застосування скляних колб, наповнених водою, при гасінні пожеж датується 17 століттям. Найпершим вогнегасником вважається створений в Англії у 19 столітті. Для його заповнення теж брали воду.
Проте офіційно першим вогнегасником вважається той, який був запатентований 7 лютого 1863 року у штаті Вірджинія (США) інженером Аланом Креєм.

Ще цього дня:
1906 - Сигнал SOS уперше був запропонований як міжнародний сигнал лиха (замість коду CQD, який раніше використовувався на суднах);
1992 - 12 держав-членів Європейських спільнот підписали Маастрихтський договір, основну угоду Європейського Союзу;
1992 - Республіка Бенін визнала незалежність України;
2010 – Відбувся другий тур президентських виборів в Україні, на яких переміг Віктор Янукович;
2016 – Північна Корея, порушуючи численні договори ООН, запустила в космос Кванмьонсон-4.

Церковне свято
Цього дня вшановували Григорія Богослова, одного з Отців церкви, близького друга та сподвижника Василя Великого. Спадщина святого Григорія складається з 243 послань, 507 духовних віршів та 45 проповідей.

Іменини: Олександр, Анатолій, Борис, Василь, Віталій, Володимир, Григорій, Дмитро, Мойсей, Петро, Степан, Фелікс, Пилип.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.