Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:35:15

30 грудня - цей день в Україні та в світі

30.12.2022   12:49Агенцiя

ДЕНЬ 310 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 310 RUSSIAN AGRESSION

30 грудня відзначають День загортання подарунків, День республіки на Мадагаскарі, День сімейного свята у США та Національний день бекону, День незалежності Словаччини.

Православна церква вшановує пам'ять пророка Данила.

У Японії 30 грудня 1927 року у Токіо відкрилося перше Азії метро. Приватна компанія відкрила першу лінію підземки довжиною лише 2,2 км, що з'єднала дві столичні станції - Уено та Асакуса.

Знаменна подія сталася і в Україні 30 грудня. Цього дня 1616 року вийшов у світ "Часослов" – перша друкована книга в Києві.

Церковне свято

30 грудня Православна церква вшановує пам'ять Данила – біблійного пророка та нащадка знатного іудейського роду. Підлітком, разом із одноплемінниками він потрапив у вавилонський полон. У Вавилоні здобув халдейську освіту, після чого його закликали служити при дворі. Данило володів даром трактувати сни, тому і прославився.

Святий Данило шанується християнами, іудеями та мусульманами. Єврейська традиція не відносить його до пророків, оскільки той не розмовляв безпосередньо з Богом. Але Данила вшановує християнська церква, адже він передбачив прихід у світ Месії і появу його в Єрусалимському храмі.

Іменини: Денис, Микита, Сергій, Микола, Петро, Іван, Данило.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини