Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:31:47

26 грудня - цей день в Україні та в світі

26.12.2022   14:48Агенцiя

ДЕНЬ 306 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 306 RUSSIAN AGRESSION

26 грудня святкують Міжнародний день подарунків.

У США - тиждень афроамериканського духовного фестивалю Кванза та День скигліїв, у Словенії – День незалежності та єдності.

Католицька церква – День святого Стефана.

Православна церква вшановує пам'ять святих мучеників Євстратія, Оксентія, Євгена, Мардарія та Ореста.

День подарунків

День подарунків відзначається у Великій Британії та у низці країн Британської співдружності націй: Австралії, Новій Зеландії, Канаді наступного дня після Різдва — 26 грудня.

Його характерною рисою став гігантський розпродаж у великих та маленьких магазинах. Саме в День подарунків можна придбати будь-яку річ, яку вподобали, за півціни.

У низці країн День подарунків наповнений значними спортивними подіями. Так, в Австралії він став ще й спортивним днем. У Мельбурні проходить тестовий матч на головному крикетному полі, у Сіднеї розпочинаються щорічні перегони на яхтах Sydney to Hobart Yacht Race, які називають іконою австралійських літніх видів спорту, і які суперничають за популярністю з такими гучними для країни подіями, як Кубок Девіса (теніс) і Кубок Мельбурна (стрибки).

День подарунків — найважливіший із днів для любителів полювання на лисиць у Великій Британії та США, оскільки цього дня відбувається найбільша кількість зустрічей мисливців та організуються полювання на лисицю. Щорічно, саме 26 грудня, стартує Чемпіонат світу з хокею з шайбою серед молодіжних команд, який організовує Міжнародна хокейна федерація, також цього дня проходять матчі одного з турів вищої ліги чемпіонатів Англії, Шотландії та Північної Ірландії з футболу, а в африканських країнах-членах Співдружності націй – боксерські поєдинки серед професіоналів.

День скигліїв

Національний день скигліїв у США відзначається щорічно 26 грудня. Це особливий день, коли люди можуть жалітися про все, що їх турбує, і водночас їм нагадують про те, що вони мають бути вдячними за те, що у них є.

День святого Стефана

День святого Стефана святкується католицькою церквою у багатьох європейських країнах 26 грудня, на другий день після Різдва. У низці країн він є державним святом та офіційним вихідним днем.

Перший християнський мученик, архідиякон Стефан, був одним із семи апостолів, обраних апостолом Петром для допомоги жебракам та проповіді християнства. Він прийняв мученицьку смерть (його забили камінням) приблизно 34 року нової ери.

День пам'яті святих мучеників Євстратія, Оксентія, Євгена, Мардарія та Ореста

У цей день відзначається пам'ять святих мучеників Євстратія, Авксентія, Євгена, Мардарія та Ореста, які постраждали за віру на початку 4 століття у Севастії. Першим прийняв муки пресвітер Аравійської церкви Авксентій, якого язичники ув'язнили. Воєначальник Євстратій побачив його стійкість,  назвав себе християнином, за що його катували. Обох мучеників стратили. Після цього про свою віру в Христа заявили також простолюдин Мардарій та молодий воїн Орест. Їх також засудили до смерті.

Іменини: Олександр, Олексій, Анастасія, Аркадій, Арсеній, Василь, Володимир, Гаврило, Герман, Григорій, Євген, Омелян, Іван, Микола, Орест, Яків.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини