Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:33:08

16 грудня: Цей день в Україні та в світі

16.12.2022   09:58Агенцiя

ДЕНЬ 296 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 296 RUSSIAN AGRESSION

16 грудня відзначають День кудлатих, День підкорення вершин, День невдахи, День аутсайдера, День світової німоти та тиші.

У Казахстані – День незалежності, у Бахрейні – Національний день, у Бангладеш – День незалежності, у Таїланді – День спорту.

Православне свято: пам'ять єпископа Івана Мовчальника.

День підкорення вершин
Цей день відзначають не лише альпіністи та скелелази – підкорювачі вершин у буквальному значенні слова. Це свято всіх, хто прагне нових вершин особистісного і кар'єрного зростання, ніколи не здається, не опускає руки на шляху до мети. А ще це дата – привід зібратися із силами та думками тим, хто постійно відкладає щось важливе на завтра.

Ще цього дня:
1913 - На студії "Кістоун Філм" молодий британський актор Чарлі Чаплін почав зніматися у своєму першому фільмі "Боротьба за життя", в якому зіграв маленького вусатого шахрая з моноклем;
1970 - Ухвалено Конвенцію про боротьбу з незаконним захопленням повітряних суден (Гаазька конвенція 1970 р.);
1979 - Уперше людина подолала звуковий бар'єр, пересуваючись поверхнею Землі (американський автогонщик Стен Барретт);
1989 - У Соціалістичній Республіці Румунії розпочалися антикомуністичні протести, що призвели до повалення диктатури Ніколає Чаушеску;
1991 - Верховна Рада Казахстану ухвалила закон про незалежність Республіки Казахстан;
1991 – Туреччина визнала незалежність України;
2014 - Росія розірвала двосторонню угоду із США від 1991 року зі співпраці у сфері контролю за ядерними відходами. Згідно цій угоді, яка весь час лишалася секретною, США допомагали Росії у гарантуванні безпеки зберігання збройових урану і плутонію, щоб запобігти їх розкраданню і потраплянню на чорний ринок ядерних матеріалів. США інвестували у відповідну російську інфраструктуру понад 2 млрд доларів.

Церковне свято
Православна церква вшановує пам'ять єпископа Івана Мовчальника. Він отримав прізвисько "Мовчальник", оскільки мовчав 40 років.
Отримавши від Бога цілительський дар, Іван день і ніч допомагав хворим людям, зцілюючи їх силою молитви.

Іменини: Аліса, Гаврило, Іван, Сава, Федір.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.