Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:56:19

29 листопада: Цей день в Україні та в світі

29.11.2022   10:29Агенцiя

ДЕНЬ 279 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 279 RUSSIAN AGRESSION

29 листопада у світі відзначають Міжнародний день солідарності із палестинським народом.

Православна церква вшановує пам'ять апостола від 12-ти, євангеліста Левія Матвія.

Міжнародний день солідарності із палестинським народом

29 листопада 1947 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про поділ Палестини на арабську та єврейську держави. А за 30 років, 2 грудня 1977 року, Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією ухвалила щорічно відзначати 29 листопада як Міжнародний день солідарності з палестинським народом.

Резолюція ООН про розділ Палестини рекомендувала план створення у Палестині "Єврейської держави" та "Арабської держави". Місто Єрусалим було засноване як окрема одиниця, що користується спеціальним міжнародним режимом. Із двох держав у рамках цієї резолюції було створено лише один Ізраїль.

Ще цей день:
У 1516 році, Швейцарія підписала Вічний мир із Францією. У 1899 році було засновано футбольний клуб "Барселона". У 1946 році Бельгія стала членом ЮНЕСКО. А в 1994 році Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію про охорону біологічного різноманіття, підписану 11 червня 1992 року в Ріо-де-Жанейро.

Церковне свято
Православна церква вшановує пам'ять апостола від 12-ти, євангеліста Левія Матвія.
У біблійних оповідях про святого Матвія мало відомостей, але відомо достеменно, що він був одним із учнів Ісуса Христа і був особливо наближеним до нього.
До зустрічі із Господом він був митарем і займався найпринизливішою справою для юдеїв – збором податків, мит та податей. Потім прийняв християнську віру і слідував за Ісусом у всіх подорожах. Через 8 років після страти і піднесення Христа він написав Євангеліє, а потім подався нести Слово Боже в далекі країни.
Помер від болісної смерті – був страчений вогнем у фортеці Апасарос.

Іменини: Ян, Федір, Теодор, Сергій, Микола, Михайло, Матвій, Макар, Іван, Дмитро, Віктор та Василь.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.