Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:45:06

15 жовтня: Цей день в Україні та в світі

15.10.2022   08:58Агенцiя

ДЕНЬ 234 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 234 RUSSIAN AGRESSION

15 жовтня відзначають Міжнародний день сільських жінок, Міжнародний день білої тростини, Міжнародний день миття рук і День втраченої дитини.

В Україні – День працівників целюлозно-паперової промисловості.

Православна церква вшановує пам'ять мученика Кипріана та мучениці Юстини.

Всесвітній день миття рук
Проблема немитих рук має катастрофічні наслідки, якщо розглядати її у світовому масштабі.
Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники таких страшних захворювань, як холера, вірусна пневмонія, гепатит, грип і ГРВІ.
Тому Дитячий фонд ООН офіційно оголосив 15 жовтня Всесвітнім днем миття рук, який вперше відзначали у 2008 році у рамках проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН Року санітарії. Тоді понад 120 мільйонів дітей у світі вимили руки з милом у більш ніж 70 країнах.
Мета масштабних акцій, що організуються цього дня за підтримки ООН – привернути увагу громадськості до необхідності цієї простої, але дуже важливої гігієнічної процедури як головного підходу до профілактики багатьох захворювань.

Міжнародний день сільських жінок
Зазначений день покликаний нагадати суспільству, наскільки багатьом ми завдячуємо сільським жінкам, наскільки важлива їхня праця.
Незважаючи на це, вони часто не мають можливості захистити своє право на землю, отримати доступ до життєво важливих послуг, таких як медичне обслуговування, кредити чи освіта. Їхній життєво важливий внесок у суспільне життя в багатьох країнах залишається непомітним.
Ідею проведення Всесвітнього дня сільських жінок було запропоновано на 4-й Жіночій конференції ООН, що відбулася 1995 року в Пекіні. Проведення цього дня розглядалося як практичний шлях здобуття громадського визнання та підтримки багатогранної ролі сільських жінок. У результаті було вирішено, що Всесвітній день сільських жінок відзначатиметься щорічно 15 жовтня.

День працівників целюлозно-паперової промисловості
Свято створено указом президента України у 2008 році. Щороку його відзначають у третю суботу жовтня.



Іменини: Андрій, Анна, Борис, Василь, Георгій, Давид, Іван, Костянтин, Михайло, Петро, Степан, Федір.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.