Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:29:06

1 жовтня - цей день в Україні і світі

01.10.2022   10:08Агенцiя

ДЕНЬ 220 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 220 RUSSIAN AGRESSION

1 жовтня відзначають Міжнародний день людей похилого віку, Міжнародний день музики та Всесвітній день вегетаріанства, Міжнародний день кави, День геронтолога та День СД-плеєра.

В Україні – День ветерана, У Китаї – День утворення республіки, У Нігерії та на Кіпрі – День незалежності. В Японії – День саке, а в Молдові – Національний день вина. У Туреччині відкриття Міжнародного антальського фестивалю.

1 жовтня 1869 року у Відні випустили першу у світі поштову листівку з маркою, а 135 років тому, 1 жовтня 1887 року, відкрився знову відбудований після пожежі Одеський оперний театр.

День міста у Запоріжжі та Чернівцях.

Православна церква вшановує пам'ять двох мучениць - Софії та Ірини, які жили в Єгипті в 3 столітті. Вони були страчені за часів імператора Авреліана.

Всесвітній день вегетаріанства

Своє свято прихильники цього способу життя можуть святкувати цілий місяць, тому що з Всесвітнього дня вегетаріанства починається так званий "місяць вегетаріанської усвідомленості", протягом якого відбуваються різні тематичні заходи, присвячені питанням користі та шкоди вегетаріанства і який триває до Міжнародного дня вегана, тобто до 1 листопада.

Традиційно серед найпопулярніших акцій та заходів Дня вегетаріанства, що проводяться у різних країнах – флешмоби із закликами не вбивати тварин заради їжі; кулінарні заходи (багато ресторанів у цей день включають до меню лише вегетаріанські страви, а магазини пропонують знижки на овочі та фрукти); дискусії з питань вегетаріанства, майстер-класи та дегустації кулінарних вегетаріанських шедеврів А в Таїланді та Китаї в цей час відбувається чимало відомих вегетаріанських фестивалів.

 

Іменини: Олексій, Аркадій, Борис, Веніамін, Володимир, Іван, Іларіон, Ірина, Костянтин, Михайло, Петро, Сергій, Софія.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.