Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:34:52

26 серпня - цей день в Україні і світі

26.08.2022   09:15Агенцiя

ДЕНЬ 184 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 184 RUSSIAN AGRESSION

26 серпня у світі відзначають День подяки собакам, у США – День рівності жінок.

Православна церква вшановує пам'ять Максима Сповідника.

День подяки собакам

Ця дата з'явилася у 2004 році в США завдяки ініціативі експерта зі способу життя домашніх тварин Колін Пейдж. Поступово свято почали відзначати і за межами Сполучених Штатів, і воно набуло міжнародного характеру, хоча й не має офіційних статусів.

Відзначають його всі собаківники, а також любителі свійських тварин, які надають перевагу саме собакам.

День рівності жінок

Уперше цей день відзначався 1971 року. Але шлях до його заснування розпочався у середині 19 століття.

На конференції із прав жінок в Сенека-Фолсі у 1848 році зібралася група ентузіастів і проголосила, що "всі чоловіки і жінки створені рівними", і що "творець наділив їх певними невідчужуваними правами". Збори переросли у національний рух, що призвело до ухвалення 1920 року 19 поправки — Виборчого права для жінок — до Конституції США, яка надає жінкам повні виборчі права.

Її ухвалення стало кульмінацією масового руху жінок за громадянські права, що тривав багато десятиліть поспіль. Однак, знадобилося ще багато років, щоб досягти цього закону на практиці, щоб усі жінки незалежно від кольору шкіри та раси могли повністю користуватися своїми правами.

На честь 50-ї річниці прийняття цієї поправки і було засновано свято.

Іменини: Олексій, Василь, Євдокія, Іван, Костянтин, Ксенія, Максим, Микола, Серафим, Тихін, Яків.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини