Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:06:13

Прогноз погоди на вихідні 6–7 серпня: зі спекою та грозами

05.08.2022   14:55Агенцiя

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні навряд чи сприятиме довгим прогулянкам. Адже вікенд обіцяє бути «розпеченим», а в неділю половину областей України накриють дощі з грозами.

Погода в суботу 6 серпня

На більшій частині території України субота буде спекотною. Так, до +32…+33 °С очікується в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях. До +29…+31 °С термометри покажуть у Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, а також у всіх західних областях. Жителям Закарпаття краще зовсім не виходити з дому опівдні — температура тут сягатиме +34 °С. По всій Україні погода в суботу буде без опадів, з мінливою хмарністю.

Погода в неділю 7 серпня

У неділю в усіх західних областях країни сильні дощі з грозами зіб'ють температуру до +22…+24 °С. У Сумській, Київській та Чернігівській областях теж пройдуть дощі, але бажаної прохолоди вони не принесуть — очікується до +28…+30 °С. На решті території України буде ясно і дуже спекотно: на Півдні та в Криму — +34 °С, у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях — +32…+33 °С, у Черкаській та Кіровоградській областях — до +31 °С.

Уночі термометри, як і в суботу, в північних та західних областях покажуть +14…+16 °С, у центральних, південних та східних — +18…+20 °С.

Погода в понеділок 8 серпня

Новий тиждень розпочнеться з дощів та гроз у всіх західних та північних регіонах, при цьому стовпчики термометрів тут покажуть +23…+26 °С. У південних та східних областях погода на початку тижня буде ясною, а повітря буквально розпеченим: мешканцям Одеської, Миколаївської, Запорізької та Херсонської областей варто приготуватися до рекордних +36 °С. У Донецькій, Луганській, Дніпропетровській та Харківській областях очікуються +32…+34 °С, у центральних областях — +30…+31 °С.

Алергікам варто бути обережними

У всіх областях України починається цвітіння амброзії та полину, тому людям, які страждають на алергію, від поїздок за місто та пікніків краще відмовитися. Не забудьте перевірити термін придатності антигістамінних препаратів в аптечці, частіше робіть вологе прибирання й не забувайте вдома маски.

Народні прикмети та вірування

У день Бориса та Гліба, 6 серпня, наші пращури не дивились на грозу, щоб не було проблем із зором. Більше того, під час негоди щільно зачиняли вікна, щоб до домівки із серпневим дощем не проникла нечиста сила.

7 серпня, в день Анни-Зимовказниці, слов'яни «передбачали» погоду на прийдешню зиму. Якщо день був сонячний, то готувалися до малосніжної зими з сильними морозами. Якщо ж падав дощ, зима мала бути теплою та сніжною.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини