Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:05:49

7 липня - цей день в Україні і світі

07.07.2022   20:15Агенцiя

7 липня у світі – Іван Купала, в Україні – День працівника природно-заповідної справи, а в Японії – фестиваль Табанату.

Православна церква святкує Різдво Іоанна Предтечі.

Іван Купала

Іван Купала чи Купайла — з найдавніших часів відоме як свято Сонця, зрілості літа та зеленого покосу. Люди оперізувалися перев'язами з квітів, на голову вдягали вінки з трав. Водили хороводи, співали пісні, за допомогою тертя сухих паличок добували "живий вогонь", розводили багаття, у середину яких ставили жердину із укріпленим на ньому палаючим колесом - символом Сонця.

Після переходу на новий стиль свято Івана Купала припадає на 7 липня, точніше у ніч на 7 липня. Деякі європейські країни відзначають Іванів день чи День святого Івана (подібний до Івана Купали) за старим стилем, у дні літнього сонцестояння.

День працівника природно-заповідної справи

Працівники заповідників допомагають зберегти біологічну різноманітність і ведуть активну боротьбу з екологічними катастрофами.

З метою підтримки природно-заповідної справи, 18 серпня 2009 року Президентом України, на підтримку ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, було встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, яке відзначається щорічно 7 липня.

В Україні 5 біосферних заповідників; 19 природних заповідників; 49 національних природних парків; 3258 заказників; 3492 пам'ятки природи; 83 регіональні ландшафтні парки; 815 заповідних урочищ; 28 ботсадів; 13 зоопарків; 58 дендропарків; 576 пам'яток садово-паркового мистецтва.

Фестиваль Танабату у Японії

7 липня імператор з'являється на верхній веранді палацу Оміма, щоб написати елегантні вірші вака на листі паперового дерева кадзі і піднести вірші двом зіркам: принцу Альтаїру та принцесі Веге. За легендою, закохані зірки могли зустрітися, перейшовши Чумацький Шлях, лише раз на рік — цієї липневої ночі.

 

Іменини: Антон, Іван, Микита, Яків.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.