Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:40:28

6 липня - цей день в Україні і світі

06.07.2022   07:43Агенцiя

6 липня - Всесвітній день поцілунку, у Литві – День держави, День народження Далай-лами, у Казахстані – День столиці, День пам'яті Яна Гуса у Чехії. В Іспанії – Фестиваль Сен-Фермін у Памплоні.

Православна церква вшановує пам'ять святої мучениці Агрипини.

Так, цього дня, в 1785 році долар офіційно став національною валютою США, в 1885 вакцина проти сказу була вперше випробувана на людині, в 1957 познайомилися Джон Леннон і Пол Маккартні, а в 1994 на екрани кінотеатрів США вийшов фільм "Форест Гамп" режисера Роберта Земекіса.

Всесвітній день поцілунків

Авторство першого поцілунку не встановлено. Він не був винайдений як електрика або телефон. Він не був названий на ім'я людини, яка першим поєднала свої губи і відразу розтиснула їх з характерним звуком, залишивши відбиток на щоці подруги.

Втім, не так важливо, звідки походить слово, що означає цю дію. Набагато цікавіше дізнатися, чому виникла сама дія. Теорій існує безліч.

Чому люди цілуються? По-перше, тому що це прищеплено культурою. Майже в усьому світі люди, які опиняються в романтичній ситуації, відчувають неусвідомлену потребу цілуватися. Таке відчуття, що представники протилежної статі запрограмовані на поцілунок і лише на це чекають. Якщо ви це зрозумієте, то отримуватимете більше і самих поцілунків, і насолоди від них.

Встановлено, що поцілунок заспокоює нервову систему та запобігає стресам, допомагає схуднути, є відмінною профілактикою зморшок: він задіює близько 30 м'язів обличчя. Крім того, поцілунок розробляє легені, спричиняє активізацію діяльності цілої низки гормонів.

Психологи з Берлінського університету встановили, що три 20-секундні поцілунки зранку здатні підтримувати романтичний настрій цілий день, а тривалий поцілунок припиняє напад вегетосудинної дистонії. До речі, на думку тих учених, тривалість ідеального поцілунку — 3 хвилини.

 

Іменини: Агрипина, Олександр, Олексій, Антон, Артемій, Герман, Йосип, Петро, Святослав, Федір.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини