Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:19:41

15 червня - цей день в Україні і світі

15.06.2022   08:21Агенцiя

15 червня – Всесвітній день вітру та День захисту людей похилого віку. У Данії – День прапора, в Італії – День інженера, а в Республіці Корея День сільського господарства.

День захисту людей похилого віку

15 червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19 грудня 2011 року відзначається Всесвітній день поширення інформації про зловживання стосовно літніх людей. В Україні цей день називають Днем захисту людей похилого віку. Його мета — привернути увагу суспільства до проблеми упередженого ставлення та зловживання стосовно людей похилого віку.

За класифікацією ВООЗ, до категорії людей похилого віку належать особи старше 60 років. У багатьох розвинених країнах світу за останні десятиліття значно зросла частка людей похилого віку.

Всесвітній день вітру

15 червня у світі відзначають Всесвітній день вітру. Мета цього дня — підвищення розуміння суспільства потенціалу та невичерпності вітрових ресурсів і позитивних ефектів, що дає використання відновлюваних джерел енергії.

Цього дня у багатьох країнах проводять численні заходи, які пропагують екологічно чисте та відновлюване джерело енергії – вітер.

Іменини: Дмитро, Іван, Костянтин, Софія, Олена, Марія.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.