Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:01:40

31 травня - цей день в Україні і світі

31.05.2022   08:12Агенцiя

31 травня – Всесвітній День без тютюну, День боротьби з розсіяним склерозом, Всесвітній день боротьби із соціальною нерівністю та Всесвітній день блондинок.

У Португалії відзначають День братів і сестер, а в ПАР – День Республіки.

Православні християни вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського та сім дів мучениць: Олександру, Текусу, Клавдію, Фаїну, Євфрасію, Матрону та Іулію.

Також, цього дня у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Всесвітний день без тютюну

Всесвітній день без тютюну – один із міжнародних днів ООН, заснований за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я. Відзначається щорічно 31 травня.

Проголошений на 42 сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я у 1988 році та є одним із семи днів, присвяченим різним проблемам здоров'я, що офіційно відзначаються ВООЗ для того, щоб привернути увагу людей до найважливіших проблем охорони здоров'я.

За даними ВООЗ, вживання нікотину – окрема найбільш значна причина смерті в усьому світі. Наразі смерть кожної десятої дорослої людини у світі пов'язана з наслідками тютюнопаління. Перебіг більш ніж двадцяти п'яти захворювань (серцево-судинних, легеневих та онкологічних) погіршується під впливом куріння.

Всесвітній день блондинок

Неофіційне свято, яке відзначають щороку 31 травня.

За однією з версій походження Дня блондинок, початок такому святу в 2001 році поклали в США біляві жінки-адвокати, над якими насміхалися колеги чоловіки і які подібним чином вирішили довести, що інтелектуальні здібності блондинок анітрохи не гірші, ніж у брюнеток, і що жінки ні в чому не поступаються чоловікам.

Іменини: Давид, Павло, Семен, Фаїна, Федот, Юлія, Андрій, Денис, Петро, Олександра, Клавдія

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини