Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 05:24:52

25 травня - цей день в Україні і світі

25.05.2022   07:56Агенцiя

25 травня в Україні відзначають День філолога та День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

У світі – Міжнародний день зниклих безвісти дітей, День щитовидної залози, День визволення Африки та День рушника. У Йорданії святкують День незалежності, а в Мексиці – День бухгалтера.

Також сьогодні у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Міжнародний день зниклих безвісти дітей

Для багатьох країн світу 25 травня - Міжнародний День зниклих дітей. День походить зі США, а символом Дня є зображення синьої незабудки.

Зникла дитина – це НП світового масштабу, а для батьків немає нічого гіршого за цей факт. І започаткування цього Дня стало спробою привернути увагу світової спільноти до проблеми зникнення неповнолітніх, захищеності дітей від викрадень, важких життєвих ситуацій та протиправної експлуатації.

Всесвітній день щитовидної залози

Дата з’явилася в календарі у 2009 році, коли Європейська тироїдна асоціація (вивчає питання, пов'язані зі щитовидною залозою та її захворюваннями) запропонувала відзначати день, присвячений цій темі, 25 травня на міжнародному рівні. Цю ініціативу підтримали й інші лікарські спільноти подібного спрямування, що працюють в Азії, Північній та Латинській Америці.

День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації

Ще дуже молоде свято. Указ президента України Володимира Зеленського №181/2021 було підписано 29 квітня 2021 року.

Свято встановлено з огляду на значення Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України задля гарантування безпеки та захисту державного суверенітету.

День філолога

Професійне свято філологів. Святкується в Україні 25 травня, наступного дня після Дня Слов'янської писемності та культури. Це свято вчителів та викладачів у сфері мови та літератури, бібліотекарів, лінгвістів, літературознавців, перекладачів-філологів та всіх, хто має філологічну освіту.

Філологія - єдність гуманітарних наук: мовознавства, літературознавства, фольклористики, текстології, джерелознавства, риторики, палеографії, мовний та стилістичний аналіз літературних та інших пам'яток. Головним предметом її досліджень є текст, а метою його коментар та інтерпретація.

День рушника

Неофіційне свято, яке відзначається щороку 25 травня шанувальниками книг Дугласа Адамса. Цього дня поціновувачі "Путівника Галактикою" носять із собою рушник, який, як відомо, є найбільш необхідною річчю для мандрівника автостопом.

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини