Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:45:33

23 лютого - який день, свято та прикмети

23.02.2022   07:47Агенцiя

23 лютого у світі відзначають День порозуміння й миру, День битв подушками, День дизельного двигуна та Міжнародний день собачого печива.

В США – День бананового хліба, День плитки, День гри в теніс, День раціоналізації. В Японії святкують День народження імператора, а Канаді – День боротьби з хуліганством. Православні віруючі вшановують пам'ять святих Прохора та Харлампія, і пам'ять ікони Божої Матері "Вогневидна". Є й інші свята сьогодні, є прикмети цього дня, які розкажуть вам багато про що, а є речі, які робити не можна.

День дизельного двигуна

23 лютого 1893 року німецький інженер та винахідник Рудольф Дизель отримав патент на дизельну установку.

День народження імператора Японії

День народження імператора Японії - офіційне державне свято в країні. Збігається з фактичним днем народження чинного імператора Японії Нарухіто та відзначається 23 лютого.

День "Клубу Ротарі"

У 1905 році в Чикаго юрист Поль Персі Харріс заснував перший у світі "Клуб Ротарі". Зараз це – міжнародна спільнота. Основна мета – об'єднання професіоналів та бізнесменів для здійснення гуманітарних проектів, розвитку високих етичних стандартів у професійній сфері.

Перша сесія Європейського суду з прав людини

У місті Страсбург, Франція, 23 лютого 1959 року відкрилася Перша сесія Європейського суду з прав людини - ЄСПЛ, заснованого за Конвенцією про захист прав людини та фундаментальних свобод, яка була вироблена ще у 1950 році Радою Європи. ЄСПЛ складався з 46 суддів, які мали шестирічний мандат від Парламентської асамблеї Ради Європи - ПАРЄ.

Європейський суд з прав людини ЄСПЛ - міжнародний орган, юрисдикція якого поширюється на всі держави-члени Ради Європи, які ратифікували Європейську конвенцію про захист прав людини та основних свобод, і включає всі питання, які стосуються тлумачення та застосування Конвенції, зокрема міждержавні скарги окремих осіб.

 

Церковне свято

23 лютого православні віруючі шанують святих Прохора та Харлампія. Наші пращури вірили, що якщо в цей час покласти гроші на кухонний стіл, то фінансовий стан людини покращиться.

У народі говорили, що 23 лютого потрібно обов'язково помолитися святому Харлампію, щоб отримати захист від загибелі без покаяння – це вважалося найстрашнішою смертю для православного християнина, оскільки лише розкаяна душа може потрапити до раю.

Прикмети:

Морозна погода – до теплого березня.

Справа, розпочата сьогодні, вдало завершиться.

Іменини: Порфирій, Ганна, Валентина, Геннадій, Антон, Василь, Галина, Семен, Петро, ​​Григорій, Аркадій, Іван, Герман.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини