Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:35:25

17 січня - який день, свято та прикмети

17.01.2022   07:58Агенцiя

17 січня у світі відзначають День дитячих винаходів, в Ізраїлі Новий рік плодових дерев, у США День Мартіна Лютера Кінга, католицька церква вшановує пам'ять святого Антоніо, а у православних - Собор 70 апостолів і День преподобномученика Зосими, пустельника Киликійського.

День дитячих винаходів

Цей день присвячений усім дітям-винахідникам, без яких ми сьогодні не знали б, наприклад, що таке водні лижі, хутряні навушники, плавальні ласти і багато інших речей, які стали вже звичними для нас.

17 січня в усьому світі відзначається День дитячих винаходів. Символічно, що датою Дня обраний день народження одного з видатних американців – державного діяча, дипломата, вченого, винахідника, журналіста Бенджаміна Франкліна. Цікаво, що свій перший винахід – пару ласт для плавання, які надягали на руки, – Бен Франклін винайшов у віці 12 років.

День Мартіна Лютера Кінга

17 січня в США відзначають національне свято — День Мартіна Лютера Кінга. Вперше американська нація кількох штатів відсвяткувала його 20 січня 1986 року, а в усіх штатах США свято стало національним із 2000 року.

Роль Кінга в ненасильницькій боротьбі за ухвалення закону, що знищував расову дискримінацію, була відзначена Нобелівською премією 1964 року. У 35 років він став наймолодшим лауреатом в історії Нобелівської премії миру. Але через 15 років після його смерті, 1983 року, Конгрес США конституційно визнав важливість його спадщини, оголосивши третій понеділок січня національним святом на честь дня народження борця проти расизму.

Прикмети:

Якщо сьогодні повний місяць і ясна погода, то навесні буде сильна повінь;

Якщо на деревах лежить багато снігу – у бджолярів буде вдалий рік, і вдасться зібрати багато меду;

Якщо  небо безхмарне, то морози стоятимуть ще довго;

Якщо зоряне небо без хмар – буде сонце та мороз.

Іменини: Артем, Архип, Денис, Йосип, Лука, Марк, Микола, Опанас, Остап, Павло, Прохор, Родіон, Ростислав, Степан, Трохим, Юхим, Яків.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини