Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:39:46

Психологічні лайфхаки для позитивного спілкування

16.01.2022   12:03Агенцiя

Комунікації правлять світом. Результатом грамотного спілкування у будь-якій сфері життя є гарні відносини та продуктивність.

Наслідки недокомунікацій неабияк заважають нормальному життю: непорозуміння, відсутність зворотного зв’язку, подальше невдоволення спілкуванням і відсутність результатів. Щоб уникнути прикрих моментів, психологи та лінгвісти радять звертати увагу на окремі аспекти спілкування. Крім звичних фраз ввічливості потрібно ще знати «важелі делікатного впливу»: розташувати до себе людину так, щоб вона захотіла відкритися і вести позитивний діалог. Оригінальні фрази у даному випадку не потрібні, ми будемо спілкуватися просто і невимушено.

Лайфхаки, які допоможуть легко порозумітися під час бесіди та досягти власної цілі:

  • Ще до розмови налаштуйтеся на позитивне спілкування: «Я спокійний, стриманий, толерантний».
  • Відкиньте сумніви, просто підходьте і вітайтеся («Доброго ранку (дня, вечора)! Як ваші справи?». «Здається, ми ще не знайомі, мене звати …». «Як проходить ваш день?»).
  • Якщо співрозмовник заговорив першим, кивайте у доречні моменти, демонструючи свою зацікавленість.
  • Відкрито проявляйте своє позитивне налаштування: щира посмішка сприяє спілкуванню.
  • Частіше звертайтесь до співрозмовника на ім’я (перевірений, доведений метод, що працює. Під час знайомства повторіть ім’я співрозмовника вголос, так гарантовано запам’ятаєте).
  • Для діалогу, а особливо – розмови з проханням, підбирайте зручний момент: якщо не наважуєтесь озвучити прохання, чекайте момент, коли співрозмовник буде у спокійному або розслабленому стані. Не варто прохати про послугу роздратовану або агресивно налаштовану людину.
  • Використовуйте компліменти. Тільки дозовано та акуратно. Викрита співрозмовником фальш може зруйнувати довіру.
  • Помилки співрозмовника виправляйте тактовно, або взагалі ігноруйте (все залежить від обставин). Не варто активно доводити власну правоту, навіть якщо стовідсотково у ній впевнені.
  • Не дозволяйте собі критикувати співрозмовника. Демонструйте повагу та підкреслюйте значущість спілкування з ним.
  • Використовуйте міміку та жести: коли чуєте потрібні вам речі – підтримуйте співрозмовника довірливим поглядом. Легким похитуванням голови та скептичною посмішкою дайте зрозуміти, що його висловлення помилкові.

Не можна:

  • Ставити некомфортні питання (у співрозмовника на момент бесіди можуть бути негаразди у сфері відносин, здоров’я, роботи, фінансів).
  • Ставити багато питань (пам’ятайте, співрозмовник не на допиті).
  • Багато говорити про себе (тільки загальна інформація, гумор у межах дозволеного, подробиці про м’язову кріпатуру та мігрень залишаємо собі).

Про що можна говорити

Для нейтрального спілкування психологи рекомендують розмови про: погоду, природу, місто, у якому проживаєте (або якесь інше спільне невдоволення, тригери об’єднують), хобі, спортивні новини, мистецтво, книги, домашніх улюбленців, вільний час тощо.

Використовуючи дані лайфхаки ви зробите своє спілкування більш простим та продуктивним, з перспективою на подальше спілкування та гарний результат.

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини