Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:25:15

5 грудня - свята, прикмети та іменинники

05.12.2021   12:42Агенцiя

5 грудня в Україні відзначають День працівників статистики, в Україні та світі – День волонтера, Міжнародний день добровольців в ім'я економічного та соціального розвитку, Всесвітній день ґрунтів, у православних – День пам'яті мученика Прокопія Кесарійського, а у католиків другу неділю Адвента.

Ще сьогодні – День ніндзя, День зірок, що співають, Вечір подарунків у Нідерландах, у Таїланді День батька, а у США День скасування сухого закону та свято притулку для домашніх тварин, у Німеччині та Австрії – ніч Крампуса.

Всесвітній день волонтера, Міжнародний день добровольців в ім'я економічного та соціального розвитку

Сьогодні відзначають Міжнародний день добровольців в ім'я економічного та соціального розвитку. Започаткувала свято Організація Об'єднаних Націй у 1985 році. Цей день має спонукати суспільство до проведення добровільної безкоштовної праці у різних сферах діяльності. В Україні активна волонтерська діяльність розпочалась у 2014 році під час Революції Гідності.

День працівників статистики

5 грудня українці святкують День працівників статистики. Це професійне свято усіх тих людей, які докладають чималих зусиль, щоб офіційна статистика в нашій країні відповідала стандартам, схваленим у світі. Початкові форми статистики з'явилися досить давно, саме із заснуванням перших державних утворень. І для розвитку будь-якої держави збирання статистичних даних відіграє важливу роль.

Всесвітній день ґрунтів

Всесвітній день ґрунтів має нагадати світовій спільноті про важливість ґрунтових ресурсів та ту роль, яку вони відіграють у збереженні екосистем та забезпеченні зростання добробуту людини.

Історія виникнення цього дня бере свій початок у 2002 році, коли Міжнародним союзом ґрунтових наук було схвалено відповідну резолюцію. Вчені тоді звернули увагу на необхідність усвідомлення важливості ґрунтових ресурсів планети на міжнародному рівні.

Прикмети:

  • тепло в цей день - зима буде довгою і сніжною;
  • місяць в кільці - настануть морози;
  • вода в ополонці вище льоду - до відлиг опадам у вигляді дощу.

 

Іменини: Филимон, Михайло, Валеріан, Максим, Петро, Прокіп, Борис, Ярополк, Іван, Павло.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.