Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:56:50

Смачні рецепти вихідного дня: пиріг із гарбузом та яблуками

21.11.2021   11:01Агенцiя

Восени обов’язково приготуйте пиріг із корисним гарбузом і соковитими яблуками. Легка структура такої випічки, її солодкий з приємною кислинкою смак не залишать байдужими навіть гурманів.

Гарбузовий пиріг із яблуками кислих сортів 

Саме кислі яблука надають такий випічці пікантної нотки. Якщо ви не знайдете плоди потрібних сортів, додайте в тісто ложку лимонного соку або трішки лимонної кислоти.

Що стосується використовуваних прянощів, то вибір за вами. Експериментуйте з улюбленими ароматами — ваніллю, корицею, мускатом. Однак не змішуйте все відразу — зробіть один домінантний акцент.

Аби приготувати пиріг із гарбузом та яблуками, вам знадобиться максимум 1 година. Але не дегустуйте страву відразу, як дістанете з духовки, — дайте випічці повністю охолонути.

Інгредієнти:

Для приготування 8–10 порцій пирога з гарбуза та яблук беремо:

  • очищений гарбуз — 300 г;
  • кислі яблука середнього розміру — 1–2 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукровий пісок — 150 г;
  • борошно — 300 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 120 г;
  • мелену корицю — 1 ч. л.;
  • цукрову пудру — 1 ст. л.

Покрокова інструкція:

  1. Вмикаємо духовку. Її потрібно розігріти до 180 °C.
  2. Миємо яблука та гарбуз, звільняємо їх від шкірки, серцевини.
  3. З’єднуємо 100 г м’якого (але не підігрітого!) масла з цукром. Розтираємо ці інгредієнти віничком. Їх потрібно перетворити на однорідну масу.
  4. Додаємо до масляно-цукрової суміші яйця. Перетворюємо все на однорідну білу масу.
  5. На великій тертушці натираємо яблука, гарбуз, злегка віджимаємо вологу. Кладемо подрібнені плоди в яєчно-масляну масу, перемішуємо ложкою або лопаткою.
  6. В окрему миску просіваємо борошно, розпушувач, корицю. Перемішуємо сухі інгредієнти. З’єднуємо їх з яєчно-масляно-плодовою масою, ретельно вимішуємо. За консистенцією тісто має стати схожим на густу сметану.
  7. Форму для випічки застилаємо пергаментом. Змащуємо його вершковим маслом, посипаємо борошном/панірувальними сухарями.
  8. Виливаємо в форму тісто, розрівнюємо його верх, відправляємо майбутній пиріг із гарбуза та яблук до духовки хвилин на 40–50. Готовність страви перевіряємо зубочисткою/шпажкою.
  9. Коли пиріг із яблуками та гарбузом спечеться, дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути й присипаємо цукровою пудрою. Коли страва повністю охолоне, розрізаємо її на порції, за бажання кожну прикрашаємо консервованими ягодами або збитими вершками.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини