Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:28:11

20 листопада - який день, свято та прикмети

20.11.2021   07:38Агенцiя

У цей день у світі відзначаються Всесвітній день дитини, День педіатра, День Microsoft Windows, День пам'яті трансгендерів, Глобальний день "Обійміть бігуна", Міжнародний день людей, які пережили самогубство близької людини, Всесвітній день вазектомії, День індустріалізації Африки.

У США - День усиновлення, День сімейного волонтера, День абсурду, День "Відплатіть батькам", День арахісово-вершкової помадки, День імені свого комп'ютера, День майбутніх вчителів, у Британії - День весілля королеви Єлизавети II, у В'єтнамі - День вчителя, в Бразилії - День свідомості темношкірих, в Таїланді - День Військово-морського флоту, в Іспанії - День 20-N, в Мексиці - День революції.

Свято - Всесвітній день дитини - виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року.

Спочатку дата святкування Дня дитини рекомендувалася виключно на розсуд кожної держави, яка визнає для себе доцільним відзначати цей день. Так, у колишньому СРСР, а зараз і в багатьох суверенних державах, виник Міжнародний день захисту дітей, який відзначається 1-го червня. Пізніше, 20-го листопада 1959-го року прийняли «Декларацію прав дитини».

Потім, в 1989-му році, також 20-го листопада всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини» та питання з єдиної для всіх датою святкування цього дня було вирішено само собою. Тепер в офіційних документах всесвітньої організації об’єднаних націй фігурує саме ця дата.

Православна церква 20 листопада вшановує пам'ять святого мученика Феодота. У народі день назвали "Льодоставом", так як лід починав сковувати річки і озера. Інші назви свята: "Федот Корчемник", "Зимородок".

Прикмети:

  • йде рясний сніг - навесні розтечуться річки; 
  • випав сніг ліг щільно до стін будинку - урожай буде непоказним; 
  • ожеледь - така погода простоїть ще кілька днів. 

Іменини у Афанасія, Валерія, Євгена, Сергія, Олексія, Кирила і Павла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини