Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:40:56

Смачні рецепти вихідного дня: шість рецептів із курячих стегенець

07.11.2021   13:32Агенцiя

Страви з стегон курки чудово підходять для щоденного вживання і можуть гідно урізноманітнити меню святкового столу. Птицю можна посмажити, запекти з овочами, грибами, крупами або запекти в ароматному соусі з додаванням сиру або томата.

Курячі стегенця, смажені на сковороді

Обсмажені на сковорідці стегна – дуже просте, бюджетне та смачне частування. Для його приготування краще використовувати великий сотейник з антипригарним покриттям, свіже м’ясо птиці та багато ароматних спецій.

Потрібно: стегенця курячі – 1,2 кг, майонез (оливковий) – 55 г, три часникового зубчики, гострий кетчуп – 13 г, сир (голландський) – 95 г, приправа для птиці, морська сіль – на свій розсуд.

Готуємо:
Куряче м’ясо вимити проточною водою, потім промокнути надлишки вологи кухонними серветками.
Почистити часник, натерти або дрібно нарізати.
Викласти кетчуп в миску, з’єднати з половиною подрібненого часнику, приправити сіллю, додати відповідні спеції і добре все перемішати.
Натерти м’ясо сумішшю кетчупу, часнику, приправ, потім помістити в целофановий пакет і відправити на дві години в холодильник. Протягом цього часу слід кожні 30 хвилин струшувати кульок з куркою, щоб вона краще просочила маринадом.
Потерти сир в дрібну стружку, потім з’єднати її з рештою часником, додати майонез, перемішати.
Покласти м'ясо на розпечену сковорідку і обсмажити до коричневої скоринки з двох сторін.
Після цього посипати курку сирною масою, закрити ємність, готувати на мінімальному вогні ще вісім хвилин.
Смажені стегна птиці рекомендується подавати в гарячому вигляді разом з відварною або запеченою картоплею.

Запіканка по-домашньому

Куряче м’ясо, тушковане з овочами в керамічних горщиках, – відмінне рішення для смачної вечері. Блюдо виходить неймовірно ароматним, соковитим, красивим, тому неодмінно сподобається всім присутнім за загальним столом.

Потрібно: картопля – 0,3 кг, помідори черрі – 5 штук, стегенця — 3-4 шт., два зубці часнику, одна морквина, чорнослив (висушений) – 4 шт., цибуля-порей – 1 , сіль крупна, мелений перець – 5 шт, вода – 250 мл.

Готуємо:

Для такого частування треба використовувати м’ясо без кістки, тому спочатку необхідно з курячих стегон зрізати філе, видалити всю шкіру і ретельно промити птицю.

Очистити овочі, після чого моркву нашаткувати соломкою, часник порізати дрібними кубиками, картоплю оформити половинками кружечків, цибулю-порей – кільцями.

Чорнослив сполоснути гарячою водою, порізати на чотири частини. Томати черрі розрізати навпіл.

Рівномірно розподілити по горщикам картоплю, цибульні кільця, шматочки курки, морква, часник. Потім покласти в ємності по одному лавровому листу і по 3-4 шматочки чорносливу.

Налити в горщики води, засипати улюблені приправи, посолити, помістити в духовку. Запікати близько 50 хвилин при 180 градусах.



Готову запіканку залишити у вимкненій теплій печі на чверть години, після чого подати до столу з овочевою нарізкою і свіжим хлібом.

Курячий шашлик в духовці

Шашлик з курячих стегенець – смачна страва.

Потрібно: сім курячих стегенець, сметана (25%) – 60 г, гірчиця – 23 г, прованські трави, майоран, паприка, хмелі-сунелі, сіль – по 4 г, соус із сої – 20 г, оцет (винний) – 18 мл, оливкова олія – 25 мл.

Готуємо:

    В об’ємній скляній мисці з’єднати оливкову олію, гірчицю, сметану. Додати соєвий соус, влити винний оцет. Після цього покласти прованські трави, сіль, сухі приправи і ретельно розмішати.
    Стегна птиці промити, промокнути паперовим рушником, потім порізати на два шматки.
    Скласти м’ясо в миску з маринадом і залишити в прохолодному місці на три години. Варто врахувати, що чим довше він буде перебувати в ароматному соусі, тим смачніше вийде після смаження.
    Дерев’яні шпажки потримати в теплій воді п’ятнадцять хвилин, потім обсушити і нанизати на них замариновані стегенця.
    Застелити деко фольгою, покласти на нього шашлики, поставити в гарячу духовку.


    Запікати м’ясо тридцять п’ять хвилин при 185 градусах, після чого включити режим гриля, готувати близько півгодини до появи коричневої скоринки.

Чахохбілі із стегенець


Потрібно: стегенця – 1 кг, дві середні цибулини, морквина, паста з томатів – 45 г, майонез – 27 г, розмарин, сіль, майоран, перець, куркума – по 3 г, олія– 50 мл, петрушка (або кінза) – 7 гілочок.

Готуємо:

    Стегенця обмити проточною водою, висушити рушником.
    Помістити м’ясо в підходящу за розміром ємність, обробити перцем, присолити, засипати прянощами, розмішати.
    Цибулини звільнити від шкірки, нарізати тонкими кільцями. Моркву почистити, подрібнити за допомогою терки.
    У сотейник з маслом викласти овочеву нарізку, періодично помішуючи, обсмажити до м’якості.
    Після цього помістити в сотейник курячі стегна, згасити разом з овочами вісім хвилин.
    Щоб зробити соус, потрібно томатну пасту злегка розвести водою (25 мл), з’єднати з майонезом, перемішати і додати до м’яса.
    Тушкувати стегенця в закритому вигляді при слабкому кипінні сорок хвилин. Під час процесу слід кілька разів перевернути курячі шматочки.

Готове чахохбілі посипати дрібно нарізаною петрушкою, розкласти по сервировочным тарілках, почастувати рідних і друзів.

Курячі стегенця в клярі

Це м'ясо має хрустку золотисту скоринку зовні, виходить соковитим і ніжним всередині. Частування володіє чудовим смаком, божественним ароматом і відмінно підійде до будь-якого гарніру.

Потрібно: десять курячих стегон, молоко – 120 мл, борошно – 145 г, два яйця, чорний перець, дрібна сіль, запашні спеції – скільки буде потрібно.

Готуємо:

    Розбити яйця в глибоку ємність, потім інтенсивно збовтати віночком.
    В отриману масу налити молоко, додати сіль, присмачити спеціями, розмішати.
    Борошно насипати в більшу і плоску миску.
    Стегна птиці вимити, витерти кухонним рушником, потім ретельно обробити сіллю і приправами для курки.
    Кожен шматок м’яса просочити кляром, обсипати борошном і помістити на розпечену сковорідку з олією.
    Смажити стегна, періодично перевертаючи до утворення рум’яної скоринки.

Готову курку викласти на блюдо, покрите папером (щоб вона ввібрала в себе зайвий жир), після чого подати до столу в теплому вигляді.

Картопляна запіканка з куркою

Курячі стегна, запечені з картоплею в духовці, – прекрасний варіант для сімейного обіду. Смачне і поживне блюдо заповнить запас необхідної енергії, подарує гарний настрій під час родинної трапези.

Потрібно: стегенця – 1,5 кг, паприка (солодка), гірчиця (гостра) – по 10 гр, дві зубці часнику, картопля – 0,85 кг, кефір – 220 мл, прованські трави, сіль – за смаком, п’ять гілочок кропу.

Готуємо:

    Курку вимити проточною водою, потім висушити серветками.
    Часник очистити, подрібнити, з’єднати з прованськими травами і сіллю, натерти м’ясо отриманою сумішшю.
    У кефір додати гірчицю, подрібнений кріп, добре розмішати.
    Помістити стегенця в об’ємну миску, залити їх кефірним маринадом, після чого відправити м’ясо в холодильник на чотири години.
    Після закінчення цього часу почистити картопляні бульби, вимити їх і нарізати кружальцями.
    Розкласти картоплю на деко, присипати паприкою, посолити, збризнути олією оливи, а зверху помістити замариновану тушку.
    Готувати курячі стегенця з картоплею в духовці п’ятдесят хвилин при температурі 200 градусів.



Коли страва покриється золотисто-коричневою скоринкою, вийняти його з духовки і подати порційно з маринованими огірками або квашеною капустою.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини