Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:04:29

29 жовтня - який день, свято та прикмети

29.10.2021   07:52Агенцiя

29 жовтня, в Україні відзначають День працівників служби позавідомчої охорони МВС та день військового фінансиста.

календар

календар

У світі день боротьби з інсультом, день боротьби з псоріазом, день Республіки в Туреччині і день ухвалення Конституції Сербії. Православна церква 29 жовтня вшановує пам'ять мученика Лонгина Сотника.

День працівників позавідомчої охорони

Історія позавідомчої охорони починається з 29 жовтня 1952 року. Цього дня Рада Міністрів СРСР ухвалила Постанову "Про використання в промисловості, будівництві та інших галузях народного господарства працівників, що вивільняються з охорони, і заходів щодо поліпшення справи організації охорони господарських об'єктів міністерств та відомств".

Цим актом було схвалено утворення в органах внутрішніх справ республік, крайових та обласних центрів, а також у великих містах республіканського, крайового та обласного підпорядкування позавідомчої зовнішньої сторожової охорони, до обов'язків якої належить охорона господарських об'єктів, незалежно від їхньої відомчої належності.

День військового фінансиста

День військового фінансиста – професійне свято у Збройних силах України. Цього дня вітання приймають усі військові фінансисти та працівники фінансової служби ЗС України. День військового фінансиста було офіційно встановлено указом міністра оборони України Олександра Кузьмука у 1999 році.

Головне завдання фінансової служби ЗС України – гарантування своєчасних виплат фінансового забезпечення та грошових винагород військовослужбовцям, а також цільового та ефективного використання коштів, виділених на оборону держави. До пріоритетів діяльності фінансової служби належать повне і своєчасне гарантування особового складу Збройних сил належними соціальними виплатами, підвищення рівня стандартів та удосконалення соціального захисту військовослужбовців і членів їх сімей. Але фахівці мають не лише вести облік, а й володіти табельною зброєю, брати участь у бойових підготовках, навчаннях, походах на об'єкти.

Всесвітній день боротьби з псоріазом

29 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з псоріазом. Головне його завдання - підвищення поінформованості щодо поширеного дерматологічного захворювання і боротьба з його стигматизацією.

Псоріаз - хронічне захворювання, яке вражає переважно шкіру. Під час псоріазу на шкірі утворюються червоні, надмірно сухі, підняті над поверхнею шкіри плями, які завдають фізичного та психологічного дискомфорту. Іноді псоріаз супроводжується запаленням суглобів та сполучної тканини (псоріатичний артрит). Це не інфекційне захворювання і воно не передається від людини до людини; Достеменні причини його невідомі, і поки псоріаз неможливо вилікувати цілком, методи лікування спрямовані на те, щоб домогтися ремісії та покращити якість життя хворих.

Всесвітній день боротьби з псоріазом засновано у 2004 році з ініціативи Міжнародної федерації асоціації псоріазу IFPA. Головні його завдання — підвищити поінформованість громадськості стосовно псоріазу як проблеми, з якою щодня стикається понад 125 млн осіб у всьому світі.

Всесвітній день боротьби з інсультом

Всесвітній день боротьби з інсультом також відзначають 29 жовтня. Ця глобальна кампанія присвячена поширенню інформації про таке поширене захворювання, як інсульт, та заходи його профілактики.

Багато хто вважає інсульт – гостре порушення мозкового кровообігу – захворюванням людей похилого віку. І це вірно, але лише почасти. Останнім часом усе частіше фіксуються інсульти у досить молодих людей, підлітків і навіть дітей. Більшість жертв інсульту все ще складають літні люди, але захворювання стрімко "молодшає".

Існують певні фактори ризику, які підвищують ймовірність інсульту. До них можна віднести підвищений артеріальний тиск, миготливу аритмію, підвищений рівень шкідливого холестерину, паління. Однак іноді інсульт трапляється і в абсолютно здорових, начебто, людей. Саме тому дуже важливо знати головні симптоми інсульту і правила надання першої допомоги під час інсульту.

Прикмети

Якщо 29 жовтня місяць мутнуватий і блідий – можливі мороз і сніг.
Сонце бреде у хмарах, як у тумані – до негоди.
Гусак на одній лапі стоїть – одягайся тепліше.
Вітер подув з півночі – дощу не буде, небо проясниться.
Ворона завжди дзьобом до вітру сідає.
Виникнення тривалих туманів – до відлиги.
Якщо лист хоч і пожовтів, але опадає слабо – морози настануть нескоро.

Якщо 29 жовтня місяць мутнуватий і блідий – можливі мороз і сніг.
Сонце бреде у хмарах, як у тумані – до негоди.
Гусак на одній лапі стоїть – одягайся тепліше.
Вітер подув з півночі – дощу не буде, небо проясниться.
Ворона завжди дзьобом до вітру сідає.
Виникнення тривалих туманів – до відлиги.
Якщо лист хоч і пожовтів, але опадає слабо – морози настануть нескоро. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/society/29-zhovtnya-yake-sogodni-svyato-prikmeti-i-zaboroni-794529.html

Іменини: Євген, Олексій, Георгій, Іван, Кузьма, Леонтій, Терентій

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини