Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:02:37

23 жовтня - який день, свято та прикмети

23.10.2021   09:22Агенцiя

Щороку, 23 жовтня, в світі - Міжнародний день реклами, який з 1994 року відзначають усі, хто має безпосередній стосунок до створення та просування реклами. До них належать автори, художники, піарники, сценаристи, менеджери і маркетологи.

календар

календар

Історія реклами сягає сивого століття. Вже на єгипетському папірусі зустрічалися оголошення про продаж рабів. Сувої, вощені дощечки, написи на каменях і будівлях - так виглядала реклама на зорі свого існування. В середні віки "рекламником" був і рознощик, що рекламував свій товар. Саме слово "реклама" походить від латинського reclamare - викрикувати.

Поштовхом для подальшого розвитку реклами стало книгодрукування і розповсюдження преси. Теофраст Ренодо першим став публікувати приватні оголошення в газетах і журналах, у 1786 році з'явилася фірма Вільяма Тейлора "Tayler & Newton", котра стала посередником між рекламодавцем і друкарнею. Перше власне рекламне агентство з'явилося в 1842 році в США. Його заснував Волні Палмер.

Цікаво, що перша реклама, яка стала дуже популярною, з’явилася в 1955 році. На відео були сигарети марки Marlboro. Все закінчилося трагічно: актори, які брали участь у зйомці, померли від раку легенів.

Шанувальникам Apple: саме цього дня 12 років тому Стів Джобс сказав "1000 пісень у вас у кишені" і громадськості був представлений перший iPod, як сумісний з Макінтошем пристрій із жорстким диском на 5 Гб. Продукт, що дав початок відродженню Apple і залишив незабутній слід у культурі.

Також 23 жовтня відзначають День організатора ток-шоу і Міжнародний день снігового барса.

23 жовтня - День обізнаності про синдром кабукі, присвячений дуже рідкісному і тому маловивченому генетичному захворюванню.

Синдром кабукі зустрічається приблизно у одного новонародженого з 32 тисяч захворювання дуже мало вивчене і не входить до патологій, які зазвичай шукають під час пренатального скринінгу. Некомерційна організація All Things Kabuki заснувала День обізнаності про синдром кабукі для того, щоб поширити інформацію про цей рідкісний синдром і допомогти родинам людей, які страждають синдромом кабукі.

Прикмети:

Якщо в цей день мороз не вдарив, то зима не настане в найближчі чотири тижні.
Якщо протягом дня західна частина неба чиста, то дощу не чекай.
Листя на вербі почало знизу жовтіти і облітати – зима буде рання.
Вітер зі сходу чи півночі – до похолодання.

Іменини: Євлампій, Євлампія, Інокентій, Амвросій, Андрій, Вассіан, Феофіл.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини