Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:46:18

22 жовтня - який день, свято та прикмети

22.10.2021   08:14Агенцiя

22 жовтня відзначають Міжнародний день людей, що заїкаються, і день захисту чоловічої нервової системи від насильницьких дій з боку жінок, а також міжнародний день клавіші Caps Lock.

У США національний день горіхів, в Австралії- день вомбата.

Починаючи з 1998 року, у світі відзначають Міжнародний день людей, що заїкаються, або Міжнародний день поширення інформації про заїкання. Ідея заснування цієї дати народилася за підтримки Міжнародної асоціації людей, які заїкаються, заснованої в 1995 році і яка позиціонує себе як "рупор всіх заїкуватих людей на міжнародному рівні". Згідно з даними ISA, близько 1% населення світу страждає від заїкання.

22 жовтня - Міжнародний день Caps Lock. Відзначають з 2000 року за ініціативи Дерека Арнольда з Айови, США. Одного разу він вирішив, що у нього, як і у багатьох інших користувачів Інтернету, достатньо клавіш, щоб заявити про себе в мережі і створив Caps Lock Day. Мета дня - привернути увагу тих, хто використовує стиль друку в режимі Caps Lock. Дерек вважає його надмірним і неприпустимим для вираження своїх думок в мережі.

 22 жовтня відзначається пам'ять Якова Алфієвого - одного з Дванадцяти апостолів, брата апостола Матвія.

Прикмети:
Якщо в цей день заготовити дрова, то взимку тепліше буде
Якщо людина народилася 22 жовтня, то її талісманом є сапфір
Сніг випадає на талу землю – прикмета того, що наступного року буде поганий урожай
З модрини ще не обсипалися голки – снігу взимку буде небагато, і він стане швидко танути
Звисають бурульки з дахів – прикмета, що осінь буде довгою
Багато лушпиння на цибулі з урожаю поточного року – зима буде суворою і холодною
Вишневе листя 22 жовтня ще не опало – чекай відлиги.

Іменини: Ібрагім, Костянтин, Максим, Петро, Севастіан, Степан, Яків.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.