Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:52:27

21 жовтня - який день, свято та прикмети

21.10.2021   08:10Агенцiя

21 жовтня в світі відзначають день профілактики йододефіцитних захворювань, день кредитних спілок, день балаканини чи базіки.

календар

календар

А ще сьогодні проводять Міжнародний день начос. Це закуска мексиканської кухні з кукурудзяної тортильї з різними добавками. Вперше це блюдо з'явилося в 1943 році в маленькому мексиканському місті П'єдрас Неграс, яке було дуже близько розташоване до військової бази США в Форт-Дункана в Техасі.

Велика Британія святкує День перемоги в Трафальгарській битві і День яблука.

501 рік тому, в 1520 році, Магеллан відкрив протоку, названу згодом Магеллановою.

Щороку в третій четвер жовтня працівники всіх видів споживчих кооперативів відзначають своє професійне свято - Міжнародний День кредитних спілок (International Credit Union Day). Це всесвітнє свято безперервно відзначається з 1948 року і відтоді є приводом для проведення численних заходів: днів відкритих дверей кредитних спілок та філій, благодійних акцій, ярмарків та конкурсів, тематичних радіо- і телепередач.

 

Православна церква 21 жовтня шанує пам’ять Пелагії Антіохійської.

Прикмети:

Хмари на Пелагію низько пливуть – до морозу.

Якщо до 21 жовтня з берези не опало все листя, сніг випаде пізно.

Якщо на Пелагію навколо сонця з’являється туманний ореол, то в найближчі дні буде суха і ясна погода.

Зірки 21 жовтня яскраво сяють – буде хороша погода, тьмяніють – до негоди.

Іменини: Віктор, Володимир, Микола, Дмитро, Василь, Іван, Павло, Петро, Таїсія, Тетяна, Пелагія, Єлизавета, Надія, Марія.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини