Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 19 листопада, 09:57:13

Смачні рецепти вихідного дня: готуємо турецький бурек

17.10.2021   10:31Агенцiя

Бурек — це ситний пиріг родом з Туреччини. Існує безліч способів його приготування, деякі навіть передаються з покоління в покоління.

Готується пиріг з тіста філо або хорошого листкового тіста і найрізноманитнишої начинки. Пропонуємо вам смачні і ситні рецепти приготування традиційного турецького пирога.

Бурек з сиром — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти: 200 г м'якого сиру, 120 г твердого сиру, 20 г зеленої цибулі, 10 г кропу, 400 г листкового дріжджового тіста, 0,5 ч. л. суміш спецій, 1 яйце, 2 зуб. часнику

Для початку підготуйте інгредієнти. Тісто слід заздалегідь дістати і розморозити. За цей час зробіть начинку: в невеликої ємності з'єднайте тертий твердий сир, м'який сир, подрібнені часник, зелень і суміш спецій. Ретельно перемішайте масу.

Коли тісто буде готове для роботи, розділіть його на 4 довгі пластини. Кожну з них тонко розкачайте. Тоді тісто добре підніметься при випічці. Потім викладіть по довжині начинку і загорніть рулетиком. Добре закріпіть краї, щоб начинка не вийшла в процесі приготування. Виконайте процедуру з іншим тістом. Візьміть круглу форму для випічки і викладіть рулетики, щільно притискаючи один до одного. Змастіть бурек злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 20 хвилин. Потім зменшіть температуру і готуйте ще 20 хвилин.

Перекладіть пиріг на тарілку, трохи остудіть і подавайте до столу.

Традиційний турецький бурек — рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

300 мл кип'яченої води, 500 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі, 6 ст. л. оливкової олії, 0,5 ч. л. соди

Для начинки вам знадобляться: 1 ч. л. сухої аджики, 3 гол. ріпчастої цибулі, 1 яйце, 600 г баранячого фаршу, дрібка солі

Готуємо начинку. Додайте у фарш суху аджику, сіль, подрібнену цибулю і ретельно перемішайте масу. Фарш повинен стати однорідним.

Готуємо тісто. Для цього розчиніть трохи солі в теплій воді. Вилийте її в просіяне борошно. Додайте олію, соду і замісити тісто. Сформуйте шар і добре відбийте об стіл. Воно повинно стати пластичним і еластичним. Потім розділіть тісто на 6 частин. Скачайте їх в кульки, перекладіть в тарілку і накрийте плівкою. Відправте в холодильник на півтори години.

Потім перекладіть на робочу поверхню і розкачайте. Добре витягніть тісто, щоб воно було тонким. Викладіть фарш і сформуйте довгу ковбаску. Потім закрутіть спіралькою і виконайте цю процедуру з іншим тістом. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і змастіть злегка збитим яйцем. Відправте бурек в духовку при 220 градусах на 1 годину. Потім злегка збризніть його водою і накрийте рушником на 20 хвилин.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині тривають пошуки зниклого неповнолітнього Ростислава Полєхіна 07:59

До пошуків 17-річного Ростислава Полєхіна максимально задіяні всі служби поліції Чернігівщини, працівники ДСНС, нацгвардійці, водолази, кінологи зі службовими собаками, громадськість. Для розшуку використовуються безпілотні літальні апарати та спецтехніка.

19 листопада: цей день в Україні і світі

19 листопада: цей день в Україні і світі 07:58

День 1365 Російська агресія - Day 1365 Russian aggression

Бібліотеки Чернігівщини розвивають цифрову грамотність: відбулися онлайн-тренінги для координаторів Хабів цифрової освіти 11:13

У Чернігівській області триває системна робота з розвитку цифрової грамотності населення. Протягом двох тижнів відбулися два п’ятиденні онлайн-тренінги для координаторів Хабів цифрової освіти – бібліотекарів, які щодня допомагають мешканцям громад опановувати цифрові навички, користуватися сервісами та впевненіше почуватися в інформаційному суспільстві.

Троє вчителів із Чернігівщини потрапили до короткого списку національної премії «Вчитель року 2025» 11:11

Троє педагогів із Чернігівщини стали фіналістами національної премії Goncharenko Centre’s Teachers Award, за результатами якої буде обрано «Вчителя року 2025». До короткого списку увійшли Світлана Петренко із Чернігова, Оксана Махлай із села Шатура, Ніжинського району та Яна Сташенко із Ніжина.

Народовладдя в дії: громади мають затвердити Статути до кінця 2026 року – підсумки вебінару від “Спілки Ініціатив Чернігівщини” 11:07

13 листопада відбувся вебінар "Статути територіальних громад: впровадження форм участі в контексті законодавства про народовладдя", організований об'єднання «Спілка Ініціатив Чернігівщини» спільно з Чернігівською ОВА.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини