Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:03:32

6 жовтня - який день, свято та прикмети?

06.10.2021   07:57Агенцiя

Цього дня світ відзначає День любителів часнику, День висіння на люстрі, Всесвітній день охорони місць проживання, Всесвітній день церебрального паралічу.

календар

календар

Що відзначають у світі

У США - День помаранчевого вина, День тренера, День "Прийди і візьми це", День подяки великим розмірам, Німецько-американський день, День локшини, День борсука, День Божевільного Капелюшника, у Казахстані - День аудитора і бухгалтера, в Шрі-Ланці - День вчителя, у Туркменістані - День поминання, на Кубі - День жертв державного тероризму, в Єгипті - День Збройних сил, у Білорусі - День архівіста, в Угорщині - День пам'яті жертв Арада, у Словаччині - День жертв Дукельського перевалу.

День охорони місць проживання
або Всесвітній день середовища проживання, відзначають у всьому світі сьогодні шостого жовтня. Це свято було затверджено у 1979 році в рамках Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Православна церква 6 жовтня вшановує пам'ять мучениці Іраїди. Також у цей день моляться Іоанну Хрестителю і просять його про милість. Іоанн відомий під ім'ям Предтечі та є пророком, який передбачив появу Христа й хрестив його у водах Йордану.

Прикмети цього дня:

- мало грибів - зима буде суворою;
- чути крики гусей, що летять на південь дуже високо, - скоро настануть зимові холоди;
- кішка вмивається лівою лапкою - до поганої погоди, правою - до хорошої.

Іменини у Андрія, Івана, Інокентія, Іраїди, Петра, Поліксенії, Артура і Брунона.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.