Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:30:39

12 романтичних фільмів, які варто переглянути цієї осені

26.09.2021   17:08Агенцiя

Дивитися романтичні фільми — це як доторкнутися до світлих почуттів через екран.

Закоханим парам фільми іноді допомагають більше цінувати один одного, а тим, хто ще не закохався — перейнятися долею персонажів та помріяти. Романтика навколо нас щомиті, варто тільки її помічати. Легше це робити з якісними, зворушливими фільмами. Обирайте один з таких у нашій підбірці:

 

1. «Колишня з того світу» (Blithe Spirit, 2020)

Письменник через творчу кризу звертається до медіума. Однак під час сеансу виникає побічний ефект: з’явився дух колишньої дружини письменника, та замість допомогти писати, жінка хоче розлучити його. Тепер між Чарльзом, духом дружини та теперішньою його коханою зав’язався любовний трикутник.

2. «Дикий гірський чебрець» (Wild Mountain Thyme, 2020)

Райлі та Розмарі з дитинства живуть поруч на фермах. Їх батьки намагаються відібрати собі найбільше землі, родичі ворогують, а діти тим часом дружать. Райлі по-дитячому наївний, любить мріяти та розглядати зорі. Він закоханий у Розмарі, але вважає себе недостойним дівчини. Боротьба за спадок, переплетення доль і пригоди — на шляху до щастя парі доведеться пережити багато.

3. «Останній лист від твого коханого» (Last Letter from Your Lover, 2021)

 

Істинні почуття не підвладні часу. Мабуть, багато людей мріють про почуття на довгі роки, але не всім судилося їх пізнати. Героїня фільму Дженіфер була одружена, але без тями закохалася в хлопця. Закохані мали поїхати разом та бути щасливими, та дівчина потрапила в автокатастрофу й втратила пам’ять. Журналістка газети випадково знайшла лист від коханого “Б.”, і це допомогло воскресити історію кохання!

4. «Вірю в кохання» (I Still Believe, 2020)

Джері Кемп, зірка християнської музики, збирав тисячі людей на виступах. Надихала його найбільше любов. Він закоханий у Мелісу, і, здається, їх щастя триватиме вічно. Ніхто не міг подумати, що в коханої рак, і насправді їх час разом закінчується. Тепер кожна хвилина стала цінною.

5. «Він та вона» (Deux moi, 2019)

Дороги людей, які навіть живуть поруч, можуть розходитися через злу долю. Просто підняти очі десь в автобусі чи на сходах було б достатньо. Достатньо, щоб закохатися, знайти своє щастя та втекти нарешті від самотності в такому, здавалося, романтичному Парижі. Про це і розповідає фільм. Ремі, парижанин з безсонням, низькою зарплатою, неуважний і забудькуватий має таки зустріти свою протилежність — Мелані, науковця з престижною роботою і любов’ю поспати.

 

6. «До зустрічі з тобою» (Me Before You, 2016)

Часто любов ділить життя на “до” і “після”. Так сталося і з Віллом. Раніше багатий та успішний, а зараз в інвалідному візку та з депресією, він зовсім зневірився у житті. Все змінює поява Лу, якій судилося розтопити серце чоловіка.

7. «Опівночі в Парижі» (Midnight in Paris, 2011)

Романтична мелодрама-фантазія від Вуді Алена про Париж, почуття й мистецтво. Письменник Гіл з нареченою приїздить до Парижа, щоб подивитися на місця, де творили Гемігвей та Фіцжеральд. Дивовижним чином Гіл потрапляє до Парижу минулого, де гуляє старими вулицями й зустрічається зі своїми кумирами. Тим часом втрачає реальну наречену, яка є в сьогоденні, закохується в дівчину минулого. Як вирішить герой: жити нудним теперішнім чи відправитися в золоті часи?

8. «Міст у Терабітію» (Bridge to Terabithia, 2007)

Якщо ви думали, що високі почуття — це тільки дорослі зрозуміють, цей милий і водночас сумний фільм переконає вас в іншому. Фентезійна історія дівчинки Леслі та хлопчика Джессі, які переживають дивовижні пригоди в лісі та мають свій палац, тобто, хатинку на дереві. Королівство Терабітія стало їх домом, ідеальним місцем, з духом романтики й пригод, поки Леслі одного разу не вирішила навідатись туди сама й зірвалася на мотузковій драбині. Це стало великою втратою для Джессі, але фінал історії таки позитивний.

9. «Зоряний пил» (Stardust, 2007)

Люди в маленькому селищі уже давно живуть за стіною. Одного разу Тристан з дівчиною бачать, як вдалині впала зірка. На честь весілля хлопець обіцяє подарувати коханій зірку. Тоді він ще не знав, що в мандрівці на нього чекають пригоди, боротьба з відьмами та інші небезпеки. Зірка ж виявилася чарівною дівчиною та його справжнім коханням.

10. «Метод Хітча» (Hitch, 2005)

Хлопець з Нью-Йорка став зіркою завдяки методу знайомства. Несміливі хлопці завдяки йому змогли завоювати серце коханих. Принаймні, вони так вважають. Правда ж у тому, що почуття виникають, як магія, і любити ми можемо зовсім не за гарні манери чи багатство. Згадайте самі, що у “половинці” захоплює вас?

11. «50 перших поцілунків» (50 First Dates, 2004)

Кохана дівчина Генрі втратила пам’ять, і кожен день для них тепер — перший. Знайомство заново, щодня перше побачення й завоювання своєї рідної Люсі. Усе це непросто для хлопця, але він не здається і вірить у силу кохання.

12. «Коли Гаррі зустрів Саллі» (When Harry Met Sally, 1989)

Завершимо добірку комедійним фільмом про кохання, стосунки й дружбу. Герої, Гаррі та Саллі, 12 років не могли зрозуміти, як потрібні один одному. Може, вони були б щасливими ще після першої зустрічі, та доля так просто не дарує нічого. Різні стосунки, розлучення, дружба та несподівані доленосні зустрічі — усе це поєднується з гумором та роздумами.

Восени люди, здається, стають ближчими. Шукають, кому заварити гарячий чай та подарувати теплий шарф. Турбота, тепло й обійми — майже ідеальний рецепт, коли на вулиці дощі та холод. Додайте ще глінтвейн або какао, як з дитинства, та хороший фільм, аби точно все було в гармонії. На осінь треба запасатися не тільки спогадами літа, а й творити нові в затишній квартирі.

 vsviti.com.ua

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини