Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:55:06

20 серпня - Всесвітній день ліні

20.08.2021   10:05Агенцiя

Понад 30 років тому, у 1985 році, в колумбійському місті Ітагуі придумали чудове свято — Всесвітній день ліні.

календар

календар

У цей день всі жителі мають право на повноцінний вихідний, щоб полінуватися від душі. Частина з них вважає за краще робити це пасивно – просто відпочивати вдома і навіть не вставати з ліжка.

Інші ж обирають неробство активне – дружно виносять лежаки і шезлонги в парки і сквери, беруть з собою смачну їжу для перекусів на природі і пасивно спостерігають за тим, що відбувається навколо.

Жителі південно-американської держави навіть придумали своєрідний девіз: "За право на лінь".

Дуже швидко цю ідею запозичили інші держави. Головне в цей день нічого не робити, але таку розкіш можуть собі дозволити тільки люди непрацюючі або відпочиваючі.

Наприклад, у Чорногорії проводять змагання, в яких перемагає той, хто довше пролежить. Можна пити, їсти, розмовляти, головне розслабитися і нічого не робити. Адже це, по суті, те, що багато хто робить на робочому місці. Ну, хоч іноді й не з нагоди свята. Вважається, що це погано, хоча, на думку науковців, лінь — не тільки не гальмо, а в багатьох випадках розвиток.

20 серпня – відмінний привід, щоб не планувати жодних справ. Найкраще влаштувати собі справжнє свято ліні – повністю розслабитися, забути про суєту і нервування, солодко виспатися і смачно поїсти. Навіть якщо ви дуже зайнятий бізнесмен, не відмовляйте собі в цьому скромному задоволенні.

Феєрія неробства піде вам на користь – сили відновляться, а настрій покращиться!

Як святкувати

Нічого не робіть, прокастинуйте, витрачайте час тільки на те, що приносить вам радість. Відкладіть всі домашні справи на потім. Не здумайте готувати. Просто замовте їжу в службі доставки. Сходіть в спа-центр або салон краси (якщо вам не лінь:) ). Цілий день валяйтеся в ліжку. Не відповідайте на електронні листи або телефонні дзвінки. Подивіться стару американську комедію під назвою Lazy Day.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини