Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:10:10

12 липня – Дeнь aнгела Петpа і Пaвла

12.07.2021   07:14Агенцiя

У православному церковному календарі цей день присвячується пам'яті відразу двох апостолів - Петра і Павла.

календар

календар

Інші назви свята: «Петри-Павли», «Петрове говіння», «Петрок», «Мирська свічка». В цей день закінчувався літній весільний сезон. Влаштовувалася братчина, в якій брали участь, як правило, лише одружені і люди похилого віку. Тещі зятів пригощали.

Петро був одним із 12 апостолів. Він і його брат Андрій були рибалками, і Ісус закликав їх обох до себе. Петро став свідком багатьох подій, захотів пройти по воді, відрубав вухо раба первосвященика і брав участь у багатьох інших відомих історіях. Петра вважають першим Папою Римським і засновником християнської церкви.

Павло не був одним із 12 апостолів. В юності він брав участь у гоніннях на юдеїв, але коли Ісус воскрес, він повірив у Нього. Павло створив багато християнських громад в Малій Азії та на Балканському півострові.

Сьогодні не можна тяжко працювати, прибирати, займатися садом або городом. Не можна прати, прасувати, шити. На купання заборони немає. Не варто сваритися і бажати зла іншим, все повернеться вам сторицею.

Немає заборони на сімейні застілля, особливо на природі. Але зловживати алкоголем не потрібно, тільки пару келихів червоного вина. Також священики рекомендують відмовитися від інтимної близькості, від вінчання і хрещення дітей.

Є повір'я, що сьогодні не можна давати і брати в борг самому. Також у наших предків було прийнято ворожити в цей день, але Біблія забороняє це.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини