Смачні рецепти вихідного дня: 6 варіантів приготування пирогів з малиною
Малинові пироги випікають за різними технологіями, використовуючи певний вид тесту. Цей десерт завжди виходить смачним і апетитним. Тому не варто втрачати час, спробуємо приготувати пиріг з малиною прямо зараз.
Класична шарлотка з малиною
Для її приготування беруть наступні продукти:
три яйця;
200 г цукру;
склянку борошна пшеничного;
дві щіпки розпушувача;
пів склянки ягід;
2 г солі;
цукрова пудра.
Рецепт приготування:
Яйця збивають в глибокій ємності. Додають до них цукор і сіль, знову збивають приблизно три хвилини.
Всипають просіяне борошно з розпушувачем. Збивають тісто близько однієї хвилини.
Половину тіста наливають у змащену маслом ємність.
Кладуть поверх нього промиті ягоди. Їх треба розташовувати на однаковій відстані один від одного. Це дозволяє тесту між ними пропектися і перешкоджає утворенню соку.
Заливають ягоди другою половиною тіста так, щоб малина повністю зникла.
Ставлять форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
Духовку під час приготування відкривати не можна. Після того, як пиріг зарум’яниться, вогонь вимикають. Залишають випічку в духовці ще на 20 хвилин.
Остиглу шарлотку посипають цукровою пудрою, прикрашають за власним бажанням.
Сьогодні практично в будь-якому супермаркеті можна купити заморожену малину. Це оптимальний варіант, коли свіжих ягід немає. Однак є побоювання, що такі ягоди не збережуть свою форму після розморожування і дадуть багато рідини. Щоб цього не сталося, дістають малину з морозилки і струшують в контейнері. Так ягоди відокремлюються один від одного, а зайвий лід відпадає. Видаливши «сніг», приступають до приготування пирога.
Таким чином ягоди використовують в якості начинки для шарлотки, і не обов’язково чекати, щоб вони розморозилися до кінця. Пиріг з замороженої малиною практично не поступається за смаком випічці зі свіжими ягодами.
Пісочний пиріг з малиною
Щоб приготувати пісочний пиріг з малиною, беруть наступні інгредієнти:
100 г вершкового масла;
яйце;
100 г цукру;
220 г борошна;
щіпка солі;
0,5 чайної ложки розпушувача.
Для начинки і крихти знадобляться:
200 г борошна;
150 г вершкового масла;
100 г цукру;
стакан малини.
Приготування:
Вершкове масло розтоплюють в мікрохвильовій печі.
Збивають яйце з цукром. Змішують з остившім маслом.
Всі інгредієнти ретельно збивають до однорідної консистенції.
Борошно, сіль і розпушувач поступово додають до суміші. Виходить м’яке тісто.
Форму змащують маслом і застеляють пергаментним папером.
Тісто рівномірно розподіляють по дну форми і ставлять пектися в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.
В цей час роблять пісочну крихту. Для цього з’єднують борошно і цукор.
Додають до них вершкове масло, нарізане невеликими шматочками.
Перетирають продукти руками до стану крихти.
На тісто у формі викладають малину, зверху її посипають цукром і пісочної крихтою.
Пиріг повертають в духовку на 30-40 хвилин.
Десерт готовий, коли зверху з’явиться золотава скоринка.
Заливний пиріг з малиною
Щоб приготувати відомий цветаевский пиріг з малиною, необхідно взяти такі інгредієнти:
пів склянки сметани;
150 г вершкового масла;
чайна ложка розпушувача;
пів склянки цукру;
дві склянки борошна.
Для заливки і начинки знадобиться:
одне яйце;
склянка сметани;
стакан цукру;
дві столові ложки борошна;
350 г малини (свіжої або замороженої).
Покроковий рецепт:
Для приготування тіста з’єднують цукор і сметану.
Розтоплюють в мікрохвильовій печі вершкове масло і додають його до цукрово-сметанною масою, коли воно охолоне.
Вимішують тісто, додавши борошно і розпушувач. Консистенція повинна вийти однорідною і приємною на дотик.
Розподіляють тісто по поверхні змащеної форми, роблячи невеликі бортики.
Заливку готують. Для цього додають до яйця цукор і сметану. Перемішують складу віником.
Розподіляють по основі десерту малину і заливають отриманим кремом.
Пиріг поміщають в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 40-50 хвилин він готовий.
Діставати десерт з форми треба, коли охолоне, інакше він може втратити форму.
Рецепт пирога з малиною з листкового тіста
Для малинового пирога можна використовувати готове листкове тісто (дріжджове).
Готувати такий десерт досить просто і швидко. Для цього беруть:
350 г тіста листкового тіста;
стакан малини;
0,5 склянки цукру;
вершкове масло.
Рецепт приготування:
Тісто дістають з морозилки і дають йому полежати при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
Відрізають необхідну кількість пласта і злегка розкочують з запасом на борти.
Тестом застеляють форму, змащену маслом.
Малину промивають і розкладають зверху, потім посипають шаром цукру. Занадто багато ягід не можна класти на тісто, інакше вони дадуть рясний сік, і він потече через борти форми.
Зверху малини кладуть смужки з листкового тіста і прикрасити по своєму смаку.
Випікають десерт 30 хвилин при температурі 200-220 градусів.
Чудово підходять до такої випічці чай, какао, молоко і кава.
Сирний пиріг з малиною
Для нього знадобиться:
220 г борошна;
200 г сиру;
250 г малини;
150 г цукру;
150 мл молока;
два яйця;
щіпка ваніліну;
щіпка солі;
50 мл олії (соняшникова чи оливкова);
чайна ложка розпушувача;
маленька ложка соди.
Покроковий рецепт:
Розігрівають духовку до 180 градусів.
У ємності змішують яйця, цукор і ванілін.
Продукти збивають міксером 3 хвилини.
Додають до суміші сир і знову збивають.
Вливають молоко і збивають складу.
Просіяне борошно змішують з розпушувачем, содою і сіллю.
Додають суміш до решти інгредієнтів.
Вливають олію, ретельно вимішують тісто.
У форму відповідного розміру, змащену маслом, викладають половину тіста.
Зверху кладуть рівним шаром малину (не всю).
Наливають частину тіста і ягоди.
Готують пиріг в духовці 40-50 хвилин. Він має добре піднятися.
Остиглу випічку дістають з форми і за бажанням посипають цукровою пудрою. Сир і молоко беруть будь-якої жирності.
Малиновий пиріг на основі йогурту
Для його приготування знадобляться:
два склянки борошна;
200 мл натурального йогурту;
два яйця;
1,5 чайної ложки розпушувача;
стакан цукру;
120 мл рослинного масла;
2 г солі і 5г ваніліну;
200 г малини.
Готують пиріг наступним чином:
Яйця збивають з цукром.
Вливають йогурт, додають ванілін і сіль, ще раз збивають.
Просіяне борошно вводять разом з розпушувачем невеликими порціями, постійно перемішуючи склад.
Вливають рослинне масло, перемішують.
Тісто перекладають у змащену форму, а зверху викладають ягоди.
Випікають десерт трохи більше півгодини при температурі 180 градусів.
По цьому ж принципу готують малиновий пиріг на основі сметани, замінивши нею йогурт. Разом з малиною деякі господині використовують вишню, чорну смородину, полуницю.
Останні новини Чернігівщини
Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02
О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.
Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27
Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.
Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18
"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.
В Чернігові вибухи 09:32
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.