Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:07:46

10 порад, які допоможуть якісно відпочити

04.07.2021   14:09Агенцiя

Що зробити, аби відпустка справді стала часом для себе та відновлення? Почати підготовку заздалегідь! Маленькі кроки, про які варто пам’ятати, описали у статті.

Завдяки цим порадам відпустка не перетвориться у постійну біганину чи дзвінки з роботи.

 

1. Бронюйте квитки на літак та готелі завчасно

Завчасне бронювання зекономить вам кошти. А якщо поставити нагадування від авіакомпаній чи в спеціальних ботах моніторингу, можна знайти путівки чи тури за копійки.

2. Відпросіться з роботи та відпочиньте від справ, ввімкнувши режим “поза зоною”

Підготовка до відпустки для зайнятих людей може початися й за місяць. Але навіть якщо ви трудоголік, варто вимкнути телефон та насолодитися природою, морем, часом з сім’єю чи друзями. Для цього завершіть всі справи та важливі проекти, щоб бути спокійним. А щоденну роботу в офісі можна делегувати.

3. Пошукайте цікаві місця ще вдома

Літак приземлився, ви уже в Стамбулі, Єгипті чи Софії. Або ж виходите з автобуса чи потяга й прямуєте до моря в Одесі. На відпочивальника звалюється купа турбот: в готель заселитися, речі розкласти, подивитися, що є поруч. Тим часом можна не помітити цікаві історичні місця, музеї, печери чи те саме єдине у світі місце для підводного плавання з рибами.

4. Спілкуйтеся з місцевими жителями та іншими туристами

Ніхто так не розповість про мед від місцевого бджоляра, смачні овочі та рибу, затишні ресторани чи недорогі готелі, як жителі міста. Читайте відгуки на сайтах, знаходьте тематичні групи міста. А потім вирушайте по найсмачніше вино, фрукти чи сир місцевого фермера.

5. Складіть план на кожен день

Взяти квитки в музей чи на концерт можна і з домашнього комп’ютера. Розплануйте відпочинок завчасно, і тоді вже у відпустці залишиться тільки час від часу заглядати в блокнот та насолоджуватися. Або ж замовте послуги туристичної фірми, яка спланує все за вас.

 

Обов’язково додайте час на непередбачені обставини. Адже іноді потрібно 1-2 дні на акліматизацію чи відпочинок після насиченої подорожі. Коли маєте запасний час, несподівана хвороба чи затримка рейсу не принесуть вам великого стресу. Якщо ж все піде по плану, додаткові дні можна використати на лінивий відпочинок в кафе або відвідати ще один музей чи місцевий ринок.

6. Не беріть всі речі, які є в шафі

Збір речей, списки, закупці всього “в дорогу” вимотують ще до початку мандрівки. А потім половина так і пролежить у валізі. Подумайте, чи справді вам потрібні 2 пари босоніжок на каблуках і три сукні? Книгу на тисячу сторінок теж можна дочитати вдома, а фен чи праска скоріш за все знайдуться в готелі.

7. Завантажте карти, путівники, перекладачі

Хтозна, чи не пропаде інтернет у найвідповідальніший момент. Адже відпустка — це завжди непередбачувано! Смартфон дуже допомагає туристам. Знайти кафе, заправку, спланувати маршрут, знайти готель — усе це в кілька кліків.

8. Турбуйтеся про здоров’я

Аптечка завжди має бути поруч. Основні медикаменти від головного болю, опіків на сонці, діареї, захитування. А якщо у вас є алергія чи особливі потреби в ліках, їх беріть обов’язково. Влітку варто зібрати й засоби захисту від сонця для шкіри та панамки чи кепки. Адже сонячний удар може зіпсувати поїздку.

9. Візьміть речі для душі: книги, ігри, головоломки

Невеликий м’яч-антистрес, головоломка, мінікнига — ті речі, без яких можна й обійтися. Але водночас ці дрібнички допомагають заспокоїтися та абстрагуватися від справ. Компактні настільні ігри допоможуть розважитися будь-де. В подорож з дітьми не забудьте улюбленого ведмедика чи машинку. Якщо любите спорт, звісно, не варто брати гантелі. Але маленька фітнес-резинка чи скакалка будуть доречними. Усі ці речі краще придбати вдома чи через інтернет. Адже в курортних містечках все це коштуватиме вдвічі більше.

 

10. Налаштовуйтесь на роботу поступово

Аби не почуватися перші дні після відпустки в’ялим і сонним, приїдьте за кілька днів. Вдома зможете відіспатися, розібрати речі, зробити всі хатні справи. Тоді спокійно налаштуватися на свій робочий ритм і бути продуктивним.

Відпочинок потрібен усім. Хай як би не хотілося себе переконати, що сил багато і можна не брати вихідні, з часом організм втомиться. Щоб не стати дратівливим, приділити час найдорожчим людям та собі, плануйте відпустку вже зараз! А жити в передбаченні подорожі та відновлення стане набагато приємніше.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини