Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:42:05

30 червня - Міжнародний день астероїда

30.06.2021   06:55Агенцiя

Астероїди - не єдині космічні тіла, які іноді падають на Землю. Кожен день більш ніж 100 тонн космічного матеріалу із залишків астероїдів і комет та різного космічного "сміття" падає на Землю. Більшість з цих об’єктів руйнуються ще в атмосфері. Якщо щось таки долетіло до поверхні Землі, це скоріше метеорит.

календар

календар

Раніше наслідки від падіння астероїдів були більш поширені, сьогодні це рідкість. Наприклад, близько 65 мільйонів років тому, як вважають вчені під впливом падіння астероїда зникли динозаври.

За статистикою Земля страждає від впливу космічних об’єктів, розміром з футбольне поле, приблизно раз в 2 000 років. Приблизно один раз на рік в атмосферу Землі потрапляє метеорит розміром з автомобіль (це крихітний шматок астероїда). В результаті його падіння звичайно виходить гарна вогненна куля і такий метеороид зазвичай згорає до того, як досягнути поверхні Землі.

Більшість астероїдів обертаються навколо Сонця в поясі астероїдів, який знаходиться між Марсом та Юпітером.

У своїй Резолюції (A/RES/71/90), прийнятої Генеральною Асамблеєю 6 грудня 2016 року, ООН проголосила 30 червня Міжнародним днем астероїда. День відзначається щорічно на міжнародному рівні в річницю Тунгуського феномена над Сибіром, що сталося 30 червня 1908 року. Міжнародний день астероїда проголошений з метою підвищення інформованості громадськості про небезпеку зіткнення з астероїдами.

Генеральна Асамблея глибоко переконана в загальній зацікавленості всього людства в сприянні дослідженням ті використанню космічного простору і підтверджує велике значення міжнародного співробітництва у встановленні верховенства міжнародного права, включаючи відповідні норми міжнародного космічного права, які відіграють важливу роль в здійсненні міжнародного співробітництва в дослідженні й використанні космічного простору в мирних цілях.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.