Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:37:32

29 червня - Міжнародний день тропіків

29.06.2021   07:16Агенцiя

70% глобального дефіциту інфраструктури припадає саме на тропіки.

календар

календар

Святкування Міжнародного дня тропіків проводиться в останній декаді червня. Свято відзначається з 2016 року. Святкові заходи включають дії щодо підвищення рівня обізнаності про тропіки, їх особливі труднощі, проблеми інфраструктури та перспективи.

На тропічні регіони припадає 40% всієї території світу, приблизно 80% біологічних видів планети, значна частина її мов і культур. У тропіках проживають більше 800 мільйонів чоловік. І хоча тропічні країни досягли значного прогресу, вони, як і раніше, стикаються з різноманітними проблемами.

Станом на 2018 рік майже 20% людей в тропіках не мають доступу до джерела чистої води, а 30% людей, що проживають там, не мають доступу до надійних джерел електроенергії, відповідно це не дозволяє закачувати воду для посівів, не дає можливості дітям вчитися після настання темряви, сім’ям проблематично отримувати доступ до Інтернет, а також здійснювати економічну діяльність і отримання доходів, якщо це стосується електронних систем, здійснювати безготівкові розрахунки по оплаті продуктів харчування, медичних послуг, живити системи охолодження і т.д.

Наприклад, згідно звіту зі стійкої інфраструктури 2017 року і знімка її стану в різних частинах тропіків встановлено, що близько 70% глобального дефіциту інфраструктури припадає саме на тропіки. У міру того, як чисельність населення планети збільшується, і до середини століття може досягти 9,5 млрд., за умови забезпечення екологічної стійкості та обмеження впливу зміни клімату, будуть потрібні значні інвестиції, інновації та формування нових підходів до розвитку та управління її інфраструктурою. За оцінками фахівців, на задоволення потреб в інфраструктурі в тропіках до 2030 року необхідно буде витрачати близько 20 трлн. доларів США щорічно.

З огляду на ряд важливих факторів і критеріїв, 14 червня 2016 року у 104-му пленарному засіданні, за даними проекту DilovaMova.com, в резолюції A / RES / 70/267 Генеральна Асамблея ООН оголосила дату 29 червня Міжнародним днем тропіків. У резолюції пропонується всім державам-членам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй, інших міжнародних і регіональних організацій і громадянського суспільства, включаючи неурядові організації, відзначати Міжнародний день тропіків належним чином і відповідно до національних пріоритетів з метою підвищення рівня обізнаності про тропіки, особливі труднощів, з якими вони стикаються, і нові можливості, які в зв’язку з ними виникають.

Однозначно можна сказати, що траєкторія розвитку тропічних регіонів буде в значній мірі визначати, чи відповідає світ його амбітним прагненням до глобального процвітання і рівності.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини