Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 13 квітня, 14:30:17

Смачні рецепти вихідного дня: млинці на кефірі

07.03.2021   14:36Агенцiя

Дірочки на млинцях, приготованих на кефірі, з’являються через те, що кисломолочний напій взаємодіє з содою. В результаті виділяються бульбашки, що розпушують тісто та роблять його повітряним, пористим.

 

Щоб напекти ніжної смакоти, знадобиться мінімальний набір інгредієнтів.

Кефір для млинців підійде будь-який.

У даному разі жирність не має значення, отже, купуйте той кисломолочний напій, який вам подобається.

Також знадобляться сковорода діаметром 22 сантиметри та глибока (об’єм — приблизно 2 літри) миска для замішування тіста.

Як зробити млинці на кефірі: класичний рецепт

gotuyemo-apetytni-mlyntsi-na-kefiri2

Для того, щоб приготувати класичний варіант цієї страви, вам знадобиться 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • 500 г кефіру;
  • 160 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії для тіста;
  • рослинна олія для смаження.

Покрокова інструкція:

  • Збийте яйця разом із сіллю, содою та цукром.
  • Влийте в цю суміш олію та 250 г кефіру. Не забудьте додати 80 г просіяного борошна. Зміксуйте його з перерахованими вище інгредієнтами. Додайте кефір і борошно, що залишилися. Вимішайте, відставте суміш «відпочити» на чверть години. Тісто на млинці на кефірі за консистенцією має бути схожим на жирні вершки.
  • На сковороду вилийте олію. Нагрійте. Викладіть на сковороду невелику кількість тіста, рівномірно розподіліть по поверхні посудини для смаження. Кожен млинець печіть на середньому вогні близько хвилини з кожного боку.
  • Зніміть млинець. Повторіть всі етапи. Не забувайте змащувати сковороду олією після випікання кожного другого-третього млинця.

Корисні рецепти — млинці на кефірі, але без яєць

gotuyemo-apetytni-mlyntsi-na-kefiri3

Якщо немає яєць або ви хочете обійтися без них, скористайтеся наступною покроковою інструкцією. Приготовані за таким рецептом млинці вийдуть анітрохи не гіршими, ніж вищеописані.

Щоб потішити близьких апетитною корисною стравою, вам знадобиться 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • 400 г кефіру;
  • 200 мл води;
  • 250 г борошна;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії для тіста;
  • рослинна олія, щоб змащувати сковорідку.

Покрокова інструкція:

  • Зміксуйте кефір із содою, сіллю та цукром.
  • Всипте в кисломолочну масу борошно. Весь час помішуючи, тонкою цівкою влийте в майбутнє тісто окріп. До готової суміші додайте олію.
  • На розігрітій сковорідці тонким шаром розподіліть тісто. Смажте на середньому вогні до рум’яності з обох боків. Зніміть млинець. Повторіть процедуру. Не забувайте після приготування кожного другого-третього млинця додавати на сковорідку олію.

Десерт у студію!

gotuyemo-apetytni-mlyntsi-na-kefiri4

Як зробити млинці на кефірі солодкими? Пропонуємо вашій увазі простий рецепт. Приготовані в такий спосіб млинці стануть чудовим пообіднім десертом.

Для того, щоб почастувати себе й близьких цієї смакотою, вам знадобиться максимум 40 хвилин.

Інгредієнти:

  • 400 г кефіру;
  • 200 мл води;
  • 400 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. рослинної олії.

Покрокова інструкція:

  • Перетріть яйця з цукром і сіллю. З’єднайте з кефіром і борошном. Збийте кефірно-яєчну масу віничком або міксером.
  • Окремо в окріп додайте соду, швидко перемішайте. Влийте до яєчно-кефірно-борошняної суміші. Додайте какао-порошок. Зміксуйте.
  • Залиште основу майбутнього десерту на 5–6 хвилин «відпочити», після чого додайте в неї олію. Знову перемішайте.
  • На змащену олією розігріту сковорідку вилийте тонкий шар тіста, рівномірно розподіліть. Смажте млинці на кефірі близько 40–60 секунд із кожного боку.
  • Подайте готові ласощі з горіховим сиропом, джемом або кулькою ванільного морозива.

Страва з пікантною «зеленою» начинкою

gotuyemo-apetytni-mlyntsi-na-kefiri5

Існують і «солоні» рецепти млинців на кефірі. Приготувавши відповідно до таких покрокових інструкцій, їх можна подати на обід або вечерю. Також цю їжу беруть із собою як перекус на роботу. Що стосується внутрішнього наповнення подібної страви, то тут вам ніхто не заважає проявити фантазію, частково «переформатувати» пропонований рецепт або навіть винайти його авторський варіант.

На млинці на кефірі, начинені зеленню та сиром, доведеться витратити максимум 60 хвилин.

Інгредієнти:

  • 500 г кефіру;
  • 200 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 200 г твердого сиру;
  • по пів пучка петрушки, кропу, пір’я зеленої цибулі.

Покрокова інструкція:

  • Змішайте курячі яйця, цукор і сіль, столовою ложкою додайте борошно. Старанно вимісіть. У тісті для млинців із пікантною «зеленою» начинкою не має бути грудочок.
  • Погасіть соду лимонним соком. Додайте до яєчно-кефірної маси, вимішайте її та відставте на декілька хвилин «відпочити».
  • Натріть сир. Змішайте його з дрібно посіченою зеленню, відставте вбік.
  • На розігріту, змащену олією сковорідку помістіть першу порцію тіста. Смажте хвилину з одного боку. Переверніть. На бік, що підсмажився, помістіть сирну начинку. Одразу ж складіть млинець навпіл. Злегка притисніть лопаткою. Переверніть млинець, щоб він вийшов підрум’яненим з обох боків.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

В області триває комплекс весняно-польових робіт

В області триває комплекс весняно-польових робіт 12:10

Цьогорічний посів ярих сільськогосподарських культур (прогноз майже 1 млн 33 тис. га) розпочато на три тижні пізніше 2020 року.

Прилуки: апаратна нарада з актуальних питаннь життєдіяльності

Прилуки: апаратна нарада з актуальних питаннь життєдіяльності 11:55

12 квітня міський голова Ольга Попенко провела нараду з заступниками міського голови, начальниками управлінь, відділів міської ради, керівниками підприємств комунальної сфери та медичних установ.

Ніжин: оновленно матеріально-технічної бази Ніжинських медзакладів

Ніжин: оновленно матеріально-технічної бази Ніжинських медзакладів 11:42

12 квітня для КНП «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» доставили нове обладнання.

Анна Коваленко: Ситуацію з поширенням COVID-19 в Чернігівській області вдалося взяти під контроль, показники захворюваності поступово стабілізуються

Анна Коваленко: Ситуацію з поширенням COVID-19 в Чернігівській області вдалося взяти під контроль, показники захворюваності поступово стабілізуються 11:30

Впродовж останніх двох тижнів Чернігівська область перебувала в "червоній" карантинній зоні. Голова обласної державної адміністрації Анна Коваленко зазначила, що ці 14 днів – це мінімальний період, після якого можна робити висновки про ефективність жорстких карантинних заходів.

Бійця з Чернігівщини нагороджено орденом

Бійця з Чернігівщини нагороджено орденом "За мужність" (посмертно) 11:15

Старшого солдата Сергія Петраускаса, уродженця Ічні, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).