Смачні рецепти вихідного дня: паштет з курячої грудки
Найпопулярніше м’ясо в раціоні багатьох — куряче. Воно доступне за ціною, легко засвоюється, дуже дієтичне, оскільки малокалорійне, але водночас містить багато білка.

Проблема лише в тому, що страви із зазначеного продукту, які входять до складу нашого повсякденного меню, можуть швидко набриднути.
Вихід є: потіште своїх близьких паштетом із курячої грудки. Його належно оцінять не тільки ваші домашні, а й гості.
До слова, паштет навряд чи набридне, оскільки його смак докорінно змінюється за допомогою спецій, приправ, зелені та інших продуктів.
Паштет, рецепт, якого ми пропонуємо першим, — базовий.
На його основі ви зможете розробити авторську покрокову інструкцію та поповнити свій кулінарний арсенал ще однією фірмовою стравою.
Дієтичний паштет із курячої грудки
Бутерброди з таким намащуванням — відмінний сніданок або перекус, який наситить, але не додасть зайвих сантиметрів. Готується паштет із курячої грудки в домашніх умовах всього 40–50 хвилин. Із перерахованої нижче кількості продуктів у вас вийде 3–4 порції страви. Зберігають паштет у холодильнику, його потрібно з”їсти максимум за 4 дні.
Інгредієнти
- середня або велика морквина — 1 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- куряча грудка — 200–250 г;
- часник — 1 зубчик;
- розм’якшене вершкове масло — 50–70 г;
- сіль, перець — за смаком.
Покрокова інструкція
- В одному посуді ставимо варити грудку та очищену моркву. Воду підсолюємо. Через півгодини дістаємо м’ясо й моркву, охолоджуємо. Бульйон не виливаємо — він може стати в пригоді.
- Варимо яйце круто, охолоджуємо, чистимо. Не забуваємо дістати з холодильника масло, щоб воно стало досить м’яким.
- Курку, моркву ріжемо довільними шматочками, подрібнюємо в блендері. Додаємо до основи страви подрібнене на тертушці яйце, вичавлений через прес часник, м’яке масло. Ретельно подрібнюємо всі інгредієнти в блендері. Якщо робимо паштет із зеленню, на цьому етапі додаємо і її.
- Викладаємо масу в миску, солимо, перчимо, вимішуємо ложкою. Грудка доволі суха, тому масла може не вистачити для того, щоб паштет було добре намащувати. У такому разі додаємо в страву бульйон (сметану) та доводимо її до потрібної консистенції.
- Готовий паштет ставимо в холодильник хоча б на 30 хвилин. Дістаємо, намазуємо ним свіжі шматочки багета, тости або викладаємо в тарталетки та подаємо на стіл. Прикрасити такі бутерброди можна шматочками огірка (свіжого, маринованого), зеленню.
Паштет із курячої грудки та грибів
Для приготування намащування за цим рецептом знадобиться не тільки вершкове масло, а й рослинна олія. Та якщо ви ретельно стежите за кількістю споживаних калорій, введіть у паштет із курячої грудки нежирний йогурт (сметану). Будь-який з цих кисломолочних продуктів із легкістю замінить вершкове масло.
Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться не більше години. Із перерахованої нижче кількості продуктів вийде 6–8 порцій апетитного паштету.
Інгредієнти
- печериці — 6 шт.;
- куряча грудка — 2 шт. (невеликі);
- морква — 1 шт. (велика);
- цибуля — 2 шт. (середні);
- вершкове масло — 70–100 г;
- рафінована соняшникова олія — для смаження;
- сіль, перець, приправи — за смаком.
Покрокова інструкція
- На півгодини ставимо варити грудку в підсоленій воді. Додаємо в бульйон лавровий лист, горошинки чорного перцю.
- До прозорості смажимо цибулю (нарізати її можна й кубиками, й півкільцями). Кладемо в сковороду крупно натерту моркву. Коли коренеплід змінить колір, додаємо до овочів, що готуються, гриби. Попередньо печериці потрібно порізати, але не дуже дрібно, оскільки їх все одно будемо подрібнювати блендером. Шматочки грибів не мають бути дуже великими, інакше вони погано просмажаться. Готуємо овочі та печериці 8–10 хвилин, потім знімаємо з вогню, охолоджуємо.
- Грудку (до цього моменту вона має стати кімнатної температури) нарізаємо довільними шматочками, кладемо в чашу блендера. Туди ж додаємо розм’якшене масло, гриби з овочами. Вводимо в основу страви сіль, приправи, перетворюємо на однорідну масу.
- Якщо консистенція отриманого паштету недостатньо в’язка, поміщаємо його в миску, додаємо сметану (бульйон, йогурт), вимішуємо. Після цього перекладаємо курячо-грибну масу в чистий посуд із кришкою, ставимо в холодильник. Остиглий паштет намащуємо на шматочки свіжого хліба, прикрашаємо кружальцями огірка, помідора та подаємо до столу.
Останні новини Чернігівщини

Експорт української сосни на 2,8 млн грн: на Чернігівщині судитимуть трьох контрабандистів 18:27
Прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів Чернігівської області за фактами контрабанди лісоматеріалів, підроблення офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 201-1, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209 КК України).

Небезпечні ситуації та потреба у підтримці: прокурори та поліцейські провели низку профілактичних заходів для дітей та молоді 18:24
Ювенальними прокурорами органів Чернігівської обласної прокуратури спільно з представниками поліції та психологами проведено навчально-профілактичні заходи серед учнів навчальних закладів міста та області.

Для внутрішньопереміщених осіб впроваджується послуга довготривалого медсестринського догляду 18:19
В умовах сьогодення дедалі більше переселенців, особливо людей старшого віку та осіб з хронічними захворюваннями, потребують постійного догляду, медичного спостереження та безпечних умов проживання.
У Чернігові під час дронової атаки 12 жовтня поранено п’ятьох цивільних 11:21
Протягом минулої доби ворог 36 разів обстрілював Чернігівщину. Під атаками – 23 населені пункти. Більшість обстрілів – переважно FPV-дрони та скиди з БпЛА у прикордонні. Також армія рф застосовувала ударні дрони різних модифікацій.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:14
Протягом минулої доби зареєстровано 2 небезпечні події, а саме: 2 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.