Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:40:42

Смачні рецепти вихідного дня: паштет з курячої грудки

21.02.2021   18:42Агенцiя

Найпопулярніше м’ясо в раціоні багатьох — куряче. Воно доступне за ціною, легко засвоюється, дуже дієтичне, оскільки малокалорійне, але водночас містить багато білка.

Проблема лише в тому, що страви із зазначеного продукту, які входять до складу нашого повсякденного меню, можуть швидко набриднути.

Вихід є: потіште своїх близьких паштетом із курячої грудки. Його належно оцінять не тільки ваші домашні, а й гості.

До слова, паштет навряд чи набридне, оскільки його смак докорінно змінюється за допомогою спецій, приправ, зелені та інших продуктів.

Паштет, рецепт, якого ми пропонуємо першим, — базовий.

На його основі ви зможете розробити авторську покрокову інструкцію та поповнити свій кулінарний арсенал ще однією фірмовою стравою.

Дієтичний паштет із курячої грудки

yak-prygotuvaty-pashtet-iz-kuryachoyi-grudky

Бутерброди з таким намащуванням — відмінний сніданок або перекус, який наситить, але не додасть зайвих сантиметрів. Готується паштет із курячої грудки в домашніх умовах всього 40–50 хвилин. Із перерахованої нижче кількості продуктів у вас вийде 3–4 порції страви. Зберігають паштет у холодильнику, його потрібно з”їсти максимум за 4 дні.

Інгредієнти

  • середня або велика морквина — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • куряча грудка — 200–250 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • розм’якшене вершкове масло — 50–70 г;
  • сіль, перець — за смаком.

Покрокова інструкція

  1. В одному посуді ставимо варити грудку та очищену моркву. Воду підсолюємо. Через півгодини дістаємо м’ясо й моркву, охолоджуємо. Бульйон не виливаємо — він може стати в пригоді.
  2. Варимо яйце круто, охолоджуємо, чистимо. Не забуваємо дістати з холодильника масло, щоб воно стало досить м’яким.
  3. Курку, моркву ріжемо довільними шматочками, подрібнюємо в блендері. Додаємо до основи страви подрібнене на тертушці яйце, вичавлений через прес часник, м’яке масло. Ретельно подрібнюємо всі інгредієнти в блендері. Якщо робимо паштет із зеленню, на цьому етапі додаємо і її.
  4. Викладаємо масу в миску, солимо, перчимо, вимішуємо ложкою. Грудка доволі суха, тому масла може не вистачити для того, щоб паштет було добре намащувати. У такому разі додаємо в страву бульйон (сметану) та доводимо її до потрібної консистенції.
  5. Готовий паштет ставимо в холодильник хоча б на 30 хвилин. Дістаємо, намазуємо ним свіжі шматочки багета, тости або викладаємо в тарталетки та подаємо на стіл. Прикрасити такі бутерброди можна шматочками огірка (свіжого, маринованого), зеленню.

Паштет із курячої грудки та грибів

yak-prygotuvaty-pashtet-iz-kuryachoyi-grudky

Для приготування намащування за цим рецептом знадобиться не тільки вершкове масло, а й рослинна олія. Та якщо ви ретельно стежите за кількістю споживаних калорій, введіть у паштет із курячої грудки нежирний йогурт (сметану). Будь-який з цих кисломолочних продуктів із легкістю замінить вершкове масло.

Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться не більше години. Із перерахованої нижче кількості продуктів вийде 6–8 порцій апетитного паштету.

Інгредієнти

  • печериці — 6 шт.;
  • куряча грудка — 2 шт. (невеликі);
  • морква — 1 шт. (велика);
  • цибуля — 2 шт. (середні);
  • вершкове масло — 70–100 г;
  • рафінована соняшникова олія — для смаження;
  • сіль, перець, приправи — за смаком.

Покрокова інструкція

  1. На півгодини ставимо варити грудку в підсоленій воді. Додаємо в бульйон лавровий лист, горошинки чорного перцю.
  2. До прозорості смажимо цибулю (нарізати її можна й кубиками, й півкільцями). Кладемо в сковороду крупно натерту моркву. Коли коренеплід змінить колір, додаємо до овочів, що готуються, гриби. Попередньо печериці потрібно порізати, але не дуже дрібно, оскільки їх все одно будемо подрібнювати блендером. Шматочки грибів не мають бути дуже великими, інакше вони погано просмажаться. Готуємо овочі та печериці 8–10 хвилин, потім знімаємо з вогню, охолоджуємо.
  3. Грудку (до цього моменту вона має стати кімнатної температури) нарізаємо довільними шматочками, кладемо в чашу блендера. Туди ж додаємо розм’якшене масло, гриби з овочами. Вводимо в основу страви сіль, приправи, перетворюємо на однорідну масу.
  4. Якщо консистенція отриманого паштету недостатньо в’язка, поміщаємо його в миску, додаємо сметану (бульйон, йогурт), вимішуємо. Після цього перекладаємо курячо-грибну масу в чистий посуд із кришкою, ставимо в холодильник. Остиглий паштет намащуємо на шматочки свіжого хліба, прикрашаємо кружальцями огірка, помідора та подаємо до столу.

джерело

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини