Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 4 березня, 03:03:34

Смачні рецепти вихідного дня: як приготувати "Королівську ватрушку"

24.01.2021   11:51Агенцiя

Невідомо, хто вигадав назву «Ватрушка по-королівськи», але смак цієї випічки дійсно на неї заслуговує.

Швидко, просто і неймовірно смачно

«Королівська ватрушка» прийшла до нас із Німеччини. Саме тамтешні кулінари досягли досконалості у використанні штрейзеля (розсипчастої крихти, зробленої з борошна, цукру та масла) замість класичного тіста.

Безсумнівна перевага цих ласощів у тому, що рецепт «Ватрушки по-королівськи» неймовірно простий.

Рецепт «Королівської ватрушки» з цедрою

Активні дії з приготування цієї страви та її випікання заберуть максимум 1,5 години. Однак рекомендуємо зробити десерт заздалегідь. Якщо він постоїть хоча б 12 годин, то стане еталонно ніжним.

Перед тим, як зробити «Королівську ватрушку», переконайтеся, що у вас є форма діаметром 22–25 см — нижченаведений список продуктів розрахований на приготування страви в ємності саме такого розміру. В іншому разі відповідно зменшуйте/збільшуйте кількість інгредієнтів.

Із перерахованого списку продуктів у вас вийде 8–10 порцій ласощів.

Інгредієнти

  • борошно — 3–3,5 склянки;
  • цукор-пісок — 1,5–2 склянки;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 250 г;
  • лимон — 1 шт.;
  • яйця — 4 шт.;
  • зернистий сир (жирність — на ваш розсуд) — 0,5 кг;
  • сіль — дрібка;
  • ванілін — 2 г (або 5 г ванільного цукру).

Покрокова інструкція

  1. Готуємо начинку. У блендері перетираємо сир, яйця, цукор (півсклянки або всю), ванілін. Кладемо в начинку подрібнену на тертушці цедру лимона, все гарненько вимішуємо. Не лякайтеся рідкуватої консистенції маси, — їй слід бути саме такою.
  2. Вмикаємо духовку, вона має розігрітися до 180°C. Робимо тісто. Просіваємо борошно, всипаємо в нього розпушувач, сіль, цукор, що залишився, розмішуємо. Беремо замерзле масло, тремо його на крупній тертушці, руками перетворюємо основу страви на штрейзель — розтираємо в дрібну крихту.
  3. Олією змащуємо бортики і дно ємності, в якій плануємо випікати ласощі. Висипаємо в цю форму 2/3 штрейзеля. Розрівнюємо крихту, трохи притискаючи і формуючи бортики. Виливаємо на штрейзель сирну начинку. Посипаємо десерт крихтою, що залишилася, розрівнюємо її та одразу ставимо страву в духовку. «Королівська ватрушка» буде готова за 40–50 хвилин.

Після випікання дайте смакоті хоча б кілька годин настоятися. Подайте ласощі до чаю, какао або кави та приготуйтеся до захоплених відгуків тих, хто буде насолоджуватися цим чудовим десертом.

 

джерело

Останні новини Чернігівщини

Виявлено 59 нових випадків COVID-19

Виявлено 59 нових випадків COVID-19 17:00

За даними Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА, станом на 3 березня в області зафіксовано 59 нових випадків COVID-19.

Кабмін погодив кандидатуру першого заступника голови Чернігівської ОДА

Кабмін погодив кандидатуру першого заступника голови Чернігівської ОДА 14:54

Кабінет Міністрів України погодив кандидатуру Бойко Олену Анатоліївну першим заступником голови Чернігівської ОДА.

За фактом завдання тілесних ушкоджень ліцеїсту відкрито кримінальне провадження

За фактом завдання тілесних ушкоджень ліцеїсту відкрито кримінальне провадження 14:48

За процесуального керівництва Чернігівської місцевої прокуратури проводиться розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом завдання тілесних ушкоджень вихованцю Чернігівського ліцею з посиленою фізичною підготовкою (ч. 1 ст. 121 КК України).

Блокування прийняття бюджету 2021: останній шанс отримати посади в Прилуцький міській раді

Блокування прийняття бюджету 2021: останній шанс отримати посади в Прилуцький міській раді 13:31

Політична криза, що триває наразі в місцевому парламенті, досягла свого піку. Опозиційна група депутатів постійно ігнорує роботу сесії, через що заблоковано ухвалення ряду важливих питань, зокрема – прийняття бюджету на 2021 рік.

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини Анкою Фельдгузен

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини Анкою Фельдгузен 13:11

Під час зустрічі вони обмінялися привітаннями та обговорили питання створення меморіалу на місці перепоховання корюківців, загиблих від рук нацистів 1-2 березня 1943 року.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини