Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 31 березня, 12:32:48

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2020   06:57Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

календар

календар

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.

Останні новини Чернігівщини

Депутати Чернігівської міської ради погодили фінансування для міської військової адміністрації 12:20

З бюджету Чернігівської міської територіальної громади на фінансове забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації у 2023-му році спрямують трохи більше трьох мільйонів гривень.

Про розвиток сімейних форм виховання в області — на координаційній раді у справах дітей 12:19

Як влаштувати сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейні форми виховання, а також про стан розвитку послуги патронату над дитиною в області, говорили 30 березня на розширеному засіданні координаційної ради у справах дітей.

Поліція інформує: на Чернігівщині скорочено тривалість комендантської години 11:10

З 1 квітня комендантська година на Чернігівщині триватиме з 00:00 ночі до 04:00 ранку.

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 30 березня по 8:00 31 березня 2023 року 10:35

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення.

У Чернігові відтепер є вулиця імені Героя України Олександра Мацієвського. Депутати погодили перейменування низки вулиць 09:19

У Чернігові продовжують перейменовувати вулиці міста, з метою проведення політики очищення міського простору від топонімів, що звеличують, увіковічують, пропагують, або символізують російську федерацію.