20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара
Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.
календар
Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.
Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.
Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.
Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.
Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.
Останні новини Чернігівщини
Засуджено мешканця м.Чернігова за підробку документів з метою отримання відстрочки від мобілізації 16:12
Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 35-річного місцевого жителя у підробці довідки з метою отримання відстрочки від мобілізації (ч.ч.1, 4 ст.358 КК України).
Поліція розслідує обставини смертельної ДТП у Ніжині 16:08
Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка.
«Як на Майстер-шефі»: кухарки чернігівських дитсадків пройшли навчання із підвищення кваліфікації 16:06
П’ятдесят кухарок із 29 дитячих садків пройшли курси підвищення кваліфікації на базі Кулінарного хабу, створеного в Чернігівському центрі професійно-технічної освіти в партнерстві зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE.
48 світлофорів Чернігова вже обладнані резервними джерелами живлення 16:03
Для стабільної роботи системи освітлення та безпеки дорожнього руху в Чернігові КП «Міськсвітло» продовжує виконувати комплекс робіт із ремонту та модернізації міських електромереж та світлофорів.
На Ріпкинщині місцевий браконьєр завдав збитків рибному господарству майже на 50 тис.грн 12:02
10 листопада 2025 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками сектору водної поліції ВРПП ЧРУП ГУНП у Чернігівській області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.