Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:14:09

За кошти обласного бюджету 320 дітей із Чернігівщини оздоровились на Чорноморському узбережжі

26.09.2020   13:31Агенцiя

Днями з відпочинку в дитячому закладі санаторного типу «Чайка» Скадовського району Херсонської області повернулась друга зміна дітей з Чернігівської області. Загалом у цьому році на морі оздоровилися 320 дітей із категорій, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Чернігівська область – одна з небагатьох, що спромоглась організувати дитяче оздоровлення. Не зважаючи на карантинні обмеження і певні корективи оздоровчих заходів, починаючи з 1 серпня, як тільки Державна комісія ТЕБ та НС визначила Чернігівщину «зеленою» зоною, облдержадміністрація віднайшла фінансові резерви на відпочинок дітлахів.  

- Це була єдина можливість для дітей оздоровитись цього літа і ми нею скористалися. У першу чергу задовольнили потреби пільгових категорій  - дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, багатодітних, малозабезпечених, загиблих батьків в зоні проведення АТО, учасників бойових дій тощо», - зазначив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації своєчасно відреагував і провів тендерні закупівлі путівок на суму 2,7 млн грн. При цьому, зекономивши понад півмільйона гривень. Фінансування було здійснено з коштів обласного бюджету. Переможцем аукціону стало ПБП «Парітет».

- Саме заклад «Чайка» якнайкраще впорався зі своїми зобов’язаннями – створив дітям комфортні та безпечні умови проживання, забезпечив повноцінним харчуванням та змістовним дозвіллям. Високий професіоналізм персоналу та тепла атмосфера спілкування залишили незабутні враження. І діти, і їх батьки дуже задоволені, - прокоментував Андрій Подорван.

Серед іншого, відновлено оздоровлення та відпочинок дітей в Державному підприємстві України Міжнародний дитячий центр «Артек» та Українському дитячому центрі «Молода гвардія», які функціонують протягом року.

Організація дитячого оздоровлення належить до компетенції Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА. Цей напрям державної соціальної політики здійснюється відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2016-2020 роки.

На оздоровчу кампанію у 2020 році передбачалось спрямувати 5,04 млн грн, ще 3,9 млн грн - на функціонування табору «Дивосвіт» (Седнів). З них: 2,7 млн грн - на утримання та ремонт закладу, 1,2 млн грн - на придбання путівок для дітей певних соціально вразливих категорій.

Однак, з огляду на карантин, табір «Дивоствіт» цьогоріч не відновив роботу. Тому Департамент фінансів ОДА перенаправив із даної статті витрат 1,2 млн грн на інші потреби, у тому числі профінансували нестачу коштів у галузі охорони здоров’я.

- Загалом на потреби галузі охорони здоров’я з оздоровчих коштів було вилучено 1,8 млн грн. Частково їх спрямували на забезпечення діяльності комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради та дитячого протитуберкульозного санаторію «Зелений гай». В результаті цього, у 2020 році бюджет на оздоровлення скоротився на 3 млн грн, - зауважив Андрій Подорван.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини